Akcija "Praznik": Na području Kantona Sarajevo uhapšene 22 osobe

Novosti 20.03.2017 16:53
Akcija "Praznik": Na području Kantona Sarajevo uhapšene 22 osobe


Na području sarajevskog kantona danas su uhapšene 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih delaSprovodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršili su pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Uhapšene su 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih dela „organizovanog kriminala“, u vezi s krivičnim delom „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnim delom „posedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Kako se navodi, nastavlja se rad na potpunom rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnih dela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih lica za kojima se traga.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak