Stamatović: Nastavljamo izgradnju gondole na Zlatiboru

B92 20.03.2017 16:43
Stamatović: Nastavljamo izgradnju gondole na Zlatiboru


Predsednički kandidat Milan Stamatović kaže da će izgradnja gondole na Zlatiboru biti nastavljena uprkos, kako je naveo, zabranama "državnih raspikuća"."Nenarodna Vlada iz Beograda kojoj zakon očigledno 'leži u topuzu', nama Zlatiborcima preti krivičnim prijavama i hapšenjima ukoliko se drznemo da nastavimo gradnju 'Zlatne gondole' jer tobože ne poštujemo zakon i gradimo bez građevinske dozvole, a mi im poručujemo evo nas, eto vas državnih raspikuća (Aleksandra) Vučića i svih vaših vučića, a uskoro biće i nova Zlatiborska narodna moba", rekao je Stamatović.

On je u pisanoj izjavi naveo da će gradnja kabinske žičare biti nastavljena "uprkos pritiscima državnih raspikuća" koji ih optužuju da čine krivično delo i grade bez tehničke dokumentacije mimo zakona.

Stamatović je pitao kako je moguće da tamo gde je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti može da se gradi bez građevinske dozvole, da se izgrađeni objekti stavljaju u funkciju iako nemaju upotrebnu dozvolu i da te iste objekte svečano otvaraju visoki državni funkcioneri pa i jedna ministarka pravde.

On je rekao da je u Užicu, u prisustvu naprednjačkog gradonačelnika, lift namenjen i osobama s invaliditetom i majkama s decom u kolicima, bez upotrebne dozvole, svečano otvorila ministarka pravde.

Stamatović je naveo i da usred Novog Pazara, na kilometar-dva od najstarijeg hrama na Balkanu, Crkve svetog Petra, i zidina starog Rasa, narodni poslanik Muamer Zukorlić, "u zamenu za podršku Vučićevoj predsedničkoj kandidaturi, i uz 'halal sertifikat' ministarke građevine, bez ijedne ovovremene dozvole, licemerno se pozivajući na fermane iz turskih vakata slobodno zida svoju rugobu do neba, – licemerno se pozivajući na osmanlijske fermane iz dalekih zemana 16. veka".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak