Senzacija: Beli nezaustavljiv - Prešišao Vuka i Jankovića

Kurir 20.03.2017 15:58
Senzacija: Beli nezaustavljiv - Prešišao Vuka i Jankovića


Najnovije istraživanje unelo je pravu paniku u izbornim štabovima skoro svih kandidata jer mu popularnost još rasteKandidat za predsednika Srbije Ljubiša Preletačević Beli čvrsto stoji na drugom mestu, pokazalo je najnovije istraživanje u koje je Kurir imao uvid!

On, kako pokazuju rezultati istraživanja, i dalje mrsi konce svim kandidatima, osim lideru SNS Aleksandru Vučiću, koji je i dalje daleko ispred svih. A najveću paniku najnovija merenja javnog mnjenja unela su u štabove Vuka Jeremića i Saše Jankovića, čiji bi najveći broj birača mogao da preuzme.

Popularnost ne pada

- Prvo istraživanje javnog mnjenja rađeno je u jeku popularnosti Preletačevića i pokazalo je da mu je popularnost na ozbiljnom nivou, zbog čega je i zavladala ozbiljna panika u izbornim štabovima drugih kandidata. Iako se očekivalo da će euforija, a time i podrška spasti, ponovljeno istraživanje pokazalo je upravo suprotno - i dalje je na čvrstom drugom mestu, iza Vučića - otkriva naš izvor.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da Beli ima realne šanse da 2. aprila bude drugi:

- To bi bio konačni kraj za Jeremića i Jankovića kao samozvane lidere opozicije, jer će ih takav rezultat marginalizovati. Još je rano, ali uočava se trend u kom Beli uzima u velikoj meri glasove opozicionim kandidatima. Ako se ispostavi da je ispred Jankovića i Jeremića, biće to njihov potpuni politički krah. Ko bi posle poraza od jednog šereta imao moralno pravo da se nazove liderom opozicije.

Izvršni direktor agencije „Faktor plus“ Vladimir Pejić kaže da bi Beli mogao da ostvari fantastičan rezultat:

Impozantan rezultat

- Čak i pet odsto bio bi izvanredan rezultat, jer bi od 3,5 miliona glasova dobio oko 150.000. To je impozantan rezultat. Da su parlamentarni izbori, vrlo verovatno je da bi ušao u parlament i imao 10 poslanika.

Poređenje
SRPSKI SINČIĆ

Ljubišu Preletačevića Belog (26) mnogi istraživači vide kao srpskog Ivana Velibora Sinčića (27), koji se krajem 2014. pojavio bukvalno niotkuda i sa osvojenih 17 odsto glasova postao najveća senzacija prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak