Janković: Nemam politički već državni program

Novosti 20.03.2017 10:45
Janković: Nemam politički već državni program


Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da nema politički već državni program koji je opisan u Ustavu SrbijePredsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras da nema politički već državni program koji je opisan u Ustavu Srbije i dodao da se za šefa države kandidovao kako bi bio oslonac institucijama da povrate sebe.

Janković je, kao prvi u predstavljanju kandidata na javnom servisu, rekao da Srbija mora da ima nestranačke institucije i nezavisne medije, koji će raditi svoj posao u interesu građana.

"Ovo je momenat kada moramo da povratimo institucije svih nas. Neću ja nikog da zapošljavam, hapsim...život zavisi od isntitucija i njihove efikasnosti. Sad gledamo jedan ružan bioskop koji pušta Vučić tražeći da ne verujemo ni svojim ocima ni svojim ušima", istakao je Janković.

On je rekao da neće praviti stranku ukoliko pobedi na izborima 2. aprila.

Janković kaže da će sarađivati sa Vladom Srbije i da za razliku od Aleksandra Vučića on neće kazati da predsednik vlade zvoca.

Smatra da je, kako kaže, Vučić oteo državu i da "niko nema pravo više da sedi u kancelariji i da pušta da život prolazi pored nas".

Ocenio je da se aktuleni predsednik Tomislav Nikolić nije mešsao u svoj posao, jer je, kaže, dok nisu došli po njega ćutao na sve što se loše dešavalo.

Poručio je želi da dođe vreme kada neće biti toliko bitno ko je na čelu institucija jer će one biti snažne.

SNS:GRAĐANI SRBIJE VIDELI ŠTA NUDI JANKOVIĆ-VELIKO NIŠTA

Srpska napredna stranka saopštila je da su svi građani Srbije večeras mogli da vide šta im nudi "bivši lažni zaštitnik građana i osvedočeni lažov", jedan u nizu dosovskih kandidata, Saša Janković - jedno veliko ništa.

"Građani Srbije mogli su večeras da čuju kako najbliži saradnik, predstavnik i kandidat onih koji žele Vučiću metak u čelo, koji žele da sve građane koji podržavaju Vučića obese na bandere, Saša Janković, bezbroj puta izgovora ime Aleksandra Vučića i to u napadu ličnih frustracija i mržnje, ali nisu mogli da čuju nijednu izgovorenu reč o bilo kakvom planu, ili, bar, jednu tačku bilo kakvog programa razvijanja Srbije", poručuju naprednjaci.

SNS u saopštenju navodi i da žali jer "bivši lažni zaštitnik građana, lažni legalista i lažov, Saša Janković, ni večeras nije odgovorio na pitanje kako je ubijen Predrag Gojković, i odakle barutne čestice na njegovim rukama".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak