Važne stvari koje treba da znate ako želite da se ekspresno obrijete

Lepota i zdravlje 20.03.2017 10:29
Važne stvari koje treba da znate ako želite da se ekspresno obrijete


Iako se često nepravedno nalazi na listi nepoželjnih načina uklanjanja dlačica na telu, brijanje žiletom preferira veliki broj žena, i to sa dobrim razlogom – brzo je, bezbolno i vrlo prihvatljivom cenom. Ali, želite li da depilacija brijačem bude besprekorna, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila.Osim što je bezbolna, jeftina i brza, depilacija brijačem pogoduje svim tipovima kože. Ali i kod ovakvog načina uklanjanja dlačica može doći do manjih problema koje uzrokuje upotreba pogrešnog pribora za depilaciju.

Brijač

Žene koje su doživele iritacije na koži nakon brijanja to povezuju sa osetljivom kožom, ali je reč najvjerojatnije o lošem žiletu.

Dermatolozi preporučuju brijač sa više oštrica. Isto tako, vrlo je važno da žileti budu oštri i čisti. Nakon depilacije dobro ga isperite i ostavite da se potpuno osuši. Jedan žilet trebalo bi da bude dovoljan za maksimum 10 do 12 korišćenja, a ako osetite kako morate da pritisnete jače kako bi uklonili dlačice – zamenite brijač novim. 

Pena ili gel

Žene koje imaju meke i tanje dlačice često za depilaciju žiletom koriste sapun ili samo vodu. Upravo to može dovesti do iritacije na koži. Obavezno pre depilacje na kožu nanesite gel ili penu za brijanje jer na taj način smanjujete trenje, a time i opasnost od posekotina i štitite kožu od oštećenja.

Koža

Većina žena depilaciju obavlja tokom tuširanja. Ako ste i vi jedna od njih, pre nego što krenete sa brijanjem delova tela pričekajte dva do tri minuta. Obavite tuširanje do kraja i tek onda krenite sa depilacijom. Topla voda omekšatće kožu i bolje će je pripremiti za žilet. Nakon depilacije kožu namažite bebi uljem ili neutralnom kremom ili losionom za telo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak