Promocija nove Škode Octavije

AutoBlog 20.03.2017 09:25
Promocija nove Škode Octavije


Posle Lisabona, gde je krajem prošle godine predstavljen novi model pod oznakom Kodiaq, Škoda je ponovo u Portugaliju pozvala novinare sa svih strana sveta. Srbiju je predstavljao tip najboljih - novinari 'Auto magazina'Povod je opet više nego važan – promocija nove “oktavije”, modela koji je poznat i priznat. Ovoga puta mesto okupljanja bio je Porto, drevni grad na severu države na krajnjem zapadu Evrope. Rano proleće, kiša pa sunce, pa ponovo oblaci koji stižu sa Atlantika, bila su pozornica za prvu vožnju jednog od najpopularnijih Škodinih automobila.

Novinari “Auto magazina”, inače jedini novinari iz Srbije na ovom prestižnom testiranju, kao gosti AutoČačka na ovoj automobilskoj premijeri, stigli su u Porto dan pre zakazanih test vožnji, što je bilo dovoljno da se upoznaju sa lepotama tog grada, drugog po veličini u Portugaliji.

Promocija nove Škode Octavije

Zato vam preporučujemo da se spustite do obale reke Duro, i šetališta načičkanih podrumima čuvenog vina koje nosi ime po gradu; svakako popijte čašicu porta, uz pogled na turističke galije koje voze do ušća u Atlantik. Obiđite i gradsku katedralu, kao i crkvu Klerižos, sa fasadom od glaziranih pločica, kakvih je puno u ovom delu sveta.

Dan posvećen probnim vožnjama započeo je kratkim brifingom i uvodnim napomenama o unapređenim karakteristikama “oktavije”. Više prostora, nova maska sa razdvojenim farovima, šira gama motora, novi infotejnment sistem – samo su neke od unapređenja koja stižu sa novom verzijom. Sve ovo, naravno, važi i za karavan verziju poznatu kao “kombi”, ali i za sportski “RS” model.

Komforna, pouzdana na putu, ekonomičnija i tiša, nova “oktavija” svakako predstavlja korak napred u odnosu na prethodni model. AutoČačak je već uvezao prvi kontigent vozila koja će biti ponuđena kupcima već tokom Salona automobila u Beogradu.

Detaljniji tekst o novoj Škodinoj “oktaviji” možete pronaći u najnovijem štampanom izdanju “Auto magazina”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak