Kristalno more Evije za samo 150 evra

Blic 20.03.2017 09:16
Kristalno more Evije za samo 150 evra


Rajske peščane plaže i bujne planinske šume krase jedno od najlepših grčkih ostrva - Evija. Na vreme obezbedite letovanje i po specijalnoj ceni osigurajte svoje uživanje na leto.Najveće ostrvo u Egejskom moru, drugo po veličini u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Nalazi se na oko 200 kilometara južno od Paralije i idealno je za ljude svih uzrasta.

Ostrvo Evija je u poslednjih nekoliko godina postalo poznato kao nova turistička destinacija sa nepromenjenim prirodnim okruženjem. Prelepo mesto za odmor, sa dugačkim, šljunkovito-peskovitim plažama, borovim šumama, davno zaboravljenim mirisom mora, maslinjacima, plantažama smokava i pistaća.

Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i bogatstvo termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija i među samim Grcima.

Kristalno more Evije za samo 150 evra

Kristalno more Evije za samo 150 evra

Kristalno more Evije za samo 150 evra

EVIA (Eubeja) 

– je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Nalazi se na oko 150 km južno od Paralije – Katarini. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju izuzetno privlačnom  destinacijom za turiste. Ostrvo je  bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave. Glavna turistička mesta su na severu ostrva, od kojih je Pefki svakako najpopularnije.

PEFKI 

– Malo ribarsko mesto, locirano na severnoj obali ostrva, sa pogledom na planinski masiv Pilion i ostrvo Skiatos. Pefki krasi prostrana i duga  peščano- šljunkovita plaža, koja se pruža duž celog mesta, kristalno čisto i mirno more, mala gradska luka sa  ribarskim čamcima,   uredjeno šetalište sa bogatim zelenilom  i mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova.Tokom svog boravka, osim uživanja u plavetnilu mora, mirisu maslnjaka, čempresa i lovora,  gosti koji žele aktivniji odmor mogu da se opredele za neki od mnogobrojnih izleta (Skiatos, Atina, manastiri u unutrašnjosti Evie …)IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak