Sramota: Nema isporuke hrane Zdravstvenom centru u Vranju

Kurir 20.03.2017 08:11
Sramota: Nema isporuke hrane Zdravstvenom centru u Vranju


Bruka Preduzeće koje je obrocima snabdevalo medicinsku instituciju podnelo tužbu protiv ZC jer im ništa nije plaćeno po ugovornoj obaveziPreduzeće „Bluefberry farm“ iz Trgovišta raskinulo je ugovor i prestalo da isporučuje hranu Zdravstvenom centru u Vranju, najavljujući naplatu potraživanja od ove ustanove prinudnim putem, preko suda, kaže se u saopštenju ove firme, a prenose Vranjske novine.
- Povodom informacija o prestanku isporuke namirnica za pripremanje hrane u ZC Vranje, želimo da upoznamo javnost da nam ova ustanova, uprkos odluci Vlade o asignacionom plaćanju i potpisanim asignacijama, ove godine ništa nije platila - navodi firma iz Trgovišta:
- I pored dva pismena upozorenja s naše strane, raskinuli smo ugovor i prestali sa isporukom namirnica.

Novi tender

U ovom preduzeću potenciraju da je „ponašanje rukovodstva Zdravstvenog centra dovelo u pitanje servisiranje obaveza firme prema radnicima, dobavljačima i državi, finansiranje razvoja preduzeća i njegov opstanak, pa nije bilo druge mogućnosti da se izađe iz ove situacije“.

Posle ovoga, ne zna se kako će Zdravstveni centar premostiti problem u vezi sa ishranom. Nezvanično se govori da ustanova raspolaže određenim zalihama hrane, ali je upitno da li će uspeti da organizuje tender dok zalihe ne budu potrošene, piše na sajtu Vranjskih.

Na donatorskoj večeri u Zdravstvenom centru u Vranju, posebno se naglašava u saopštenju, ova firma iz Trgovišta bila je najveći donator, vodeći računa o interesima korisnika zdravstvenih usluga.

Prekršen ugovor

Preduzeće iz Trgovišta je na tenderu 12. avgusta prošle godine dobilo posao snabdevanja hranom Zdravstvenog centra, a u ugovoru je kao rok plaćanja preciziran period od 90 dana. Nije navedeno šta iz Zdravstvenog centra Vranje kažu u vezi s ovim problemom i da li postoji način da se reši.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak