Želite sjajnu i zdravu kosu? Evo trikova koji će vam pomoći

Press 20.03.2017 01:02
Želite sjajnu i zdravu kosu? Evo trikova koji će vam pomoći


Kosa uvek prelepo izgleda na reklamama ili u priči, ali ona zapravo zahteva posvećenost i negu koju joj možete pružiti uz pomoć par trikova. Evo kako možete da vratite volumen, sjaj i zdravlje vašoj kosi.Farbanje, peglanje, pramenovi, senčenje, ombre samo su neke od trendova kada je kosa u pitanju, ali koji neosporno štete njenom kvalitetu. Upravo zbog toga sve više dama teži prirodnoj, gustoj i zdravoj kosi...

Kosa je jedan od glavnih aduta ženske lepote. Međutim, izgleda da su pripadnice nežnijeg pola zaboravile na negu s obzirom da sve više žena nije zadovoljno izgledom svoje kose i da sve veći broj dama teži prirodnom izgledu kao i njenom zdravlju i gustini. Ono što treba da uradite za početak to je da se rešite bar neko vreme peglanja, učestalog farbanja i praćenja modnih trendova koje preporučuju frizeri.

Četkajte kosu s pritiskom

Kada češljate kosu s četkom, morate da izvršite pritisak na vaše vlasište. To poboljšava cirkulaciju krvi u koži i pomaže da vaša kosa brže raste.

Nanošenje ulja na kosu

Morate da nanesete ulje na kosu barem jednom nedeljno. Koristite bademovo ili hibiskusovo ulje, uveče ga stavite na kosu i utrljajte u koren, a ujutru isperite. To će vašoj kosi obezbediti potrebnu hranu, gustinu i brži rast kose.

Želite sjajnu i zdravu kosu? Evo trikova koji će vam pomoći

Vezivanje kose

Uvek zavežite vašu kosu u pletenicu kada krenete u krevet. Tako se vaša kosa neće oštetiti od trenja.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice poput badema, koje su bogate ovim vitaminom.

Ne koristite vruću vodu

Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vašem korenu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Održavajte kosu čistom

Veruje se da puno šampona šteti kosi. Ali pranje kose je jednako važno kao i nanošenje ulja. Perite kosu sa blagim šamponom barem tri puta nedeljno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak