Osvežite malu crnu haljinu

Ženska TV 20.03.2017 00:12
Osvežite malu crnu haljinu


Od kada je Koko Šanel pre punih devet decenija lansirala malu crnu haljinu, žene su dobile komad garderobe koji ih nepogrešivo spašava baš u svakoj situaciji i prilici.Za dnevne i večernje varijante, ležerne i konvencionalne, bukvalno za sve situacije i na svakom mestu je nosiva, ni jedna druga haljina nije u istoriji mode bila takav saveznik ženama. Koko Šanel je i dizajnirala sa praktičnom namerom ’da se na njoj ne primećuju mrlje i da dobro stoji svakoj dami’, što znači da je ispunila kreatorkin cilj. Mala crna haljina može biti različitih dužina i od raznih materijala, ali je uvek jednostavnog i svedenog kroja. Uklapa se uz sve, vrlo zahvalna da vam ulije samopouzdanje čak i u onim danima kada se osećate kao da vam ništa ne stoji kako treba. Iako potpuno jednostavnih linija i jednobojna, ova haljina pruža bezbroj mogućnosti da svaki put kada je obučete izgleda drugačije i novo. Tajna je u detaljima i pratećem asesoaru, pomoću kojeg možete da promenite i osvežite outfit. Evo nekoliko smernica:

Nakit – crna podloga je idealna za sve vrste nakita, bižuteriju, zlato, srebro, ograničenja nema. Za izlaske i mladalački izgled stavite upadljive, raznobojne komade bižuterije, a za elegantnije prilike opredelite se za sofisticirani, diskretniji nakit. Uz poslovni look savršeno će se uklopiti ogrlica od bisera, bilo da su oni veštački ili pravi. Mala crna haljina dozvoljava da kombinujete baš sve – ogrlice, prstenje, naušnice. Jedina ograničenja postavljate vi i situacija u kojoj je nosite. Svaki put kada ponesete različit nakit, vaša haljina će dobiti sasvim drugi ton.

Marame – kombinujući različite ešarpe i šalove, izazivaćete potpuno nove efekte. Tokom toplijih dana, lagani i tanki ogrtači će dodati lepršavost crnoj haljini, zimi će pravi izbor biti šalovi od težih i debljih materijala. Vezane oko vrata, prebačene preko ramena ili obmotane oko struka kao pojas, sve kombinacije možete da isprobate sa maramama.

Cipele i tašna – Baletanke za dnevne varijante, elegantnija obuća za večernji izlazak, čizme u jesenjem i zimskom periodu, za koji god model da se opredelite, teško da možete da napravite grešku. Uz ovu haljinu slobodno kombinujte smelu i upadljivu obuću, a isto se odnosi i na tašne.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak