Raspodela rudne rente

Novosti 18.03.2017 10:13
Raspodela rudne rente


Rudarska varoš računa na 170 miliona dinaraMAJDANPEK - Opštinsko veće je usvojilo Program mera za unapređenje uslova života u lokalnoj zajednici, odnosno plan korišćenja naknade za korišćenje mineralnih sirovina. Uz 35 miliona prenetih od lane, reč je o sumi od gotovo 170 miliona dinara, a Program mera je prosleđen Ministarstvu rudarstva radi dobijanja saglasnosti.

Iz tog fonda će se 15 miliona utrošiti za domove kulture, igrališta, vašarišta, pijace, groblja... u seoskim mesnim zajednicama. Još 22 miliona će koštati rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskom naselju Majdanpek, a četiri i po izgradnja prethodnog taložnika Fabrike vode u Donjem Milanovcu. Za uređenje vodotokova drugog reda biće izdvojeno pet miliona dinara, a tri puta više u investiciono održavanje majdanpečke toplifikacije. Program predviđa i da se pet miliona dinara usmeri za tekuće održavanje nekategorisanih, seoskih, atarskih i šumskih puteva, a još toliko za njihovo investiciono održavanje. Ukupna ulaganja u javne i lokalne puteve, te ulice iznosiće 29 miliona dinara.

Za održavanje javne rasvete je planirano izdvajanje četiri i po, a za rekonstrukcije fasada javnih objekata pet miliona. Nabavka opreme za komunalna preduzeća koštaće 30, a sufinansiranje radova na zgradi srednjih škola pet miliona dinara.

PREVENTIVA

za prekograničnu saradnju i projekat MZ u Mosni pod nazivom "Efikasnost u upravljanju vanrednim situacijama" je planirano nešto manje od 20 miliona dinara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak