Šta nam sve štedi prostor

Decor Report 17.03.2017 19:55
Šta nam sve štedi prostor


Od male prostorije ne možemo napraviti veliku. Međutim, prostor možemo uštedjeti praktičnim namještajem.S tim u vezi pripremili smo nekoliko prijedloga:

Krevet na sprat

Šta nam sve štedi prostor?

U dječijoj sobi najčešće nema dovoljno prostora. Uvijek se nadamo da će pored nužnog namještaja ipak ostati dovoljno slobodnog prostora za igru.

Ležaji na sprat stari su i pouzdani recept za dobijanje dva kvadratna metra. Djeca su oduševljena takvim rješenjem. Naša je, pak, briga gornji ležaj – kako osigurati dobar prilaz ležaju i pobrinuti se za sigurnost od pada uz pomoć ograde, mreže ili sličnih zaštitnih mjera.

Ormarići u kuhinji

Šta nam sve štedi prostor?

Ostave su nestale iz naših stanova, ali to ne znači da kupujemo, spremamo i da nam je potrebno manje hrane nego nekoć. Problem je veliki, a prostora malo.

Stoga su visoke izvedbe kuhinjskog namještaja s dodatnim ormarićima koji sežu gotovo ili posve do plafona vrlo praktično rješenje. Ti su ormarići prikladni za spremanje zaliha suhih i nekvarljivih namirnica, jer do te visine ne posežemo svakog dana, a pogotovo ne svakog trenutka.

Sklopive stolice

Šta nam sve štedi prostor?

Rijetki se odlučuju za kupnju sklopivih stolica za trpezariju. Ipak, to je vrlo praktično rješenje koje se pokazalo odličnim u nestašici prostora, jer se u krajnjem slučaju takve stolice mogu čak i okačiti na zid.

Složiva izvedba stolice jedini je mogući oblik rezervnih stolica za mnogo gostiju. To je rezerva koja nam ne oduzima mnogo prostora.

Prostor u predsoblju

Šta nam sve štedi prostor?

Šta bismo sve rado spremili u predsoblju, a ono je tako usko, puno vrata, a između njih ima jedva toliko prostora da se smjeste vješalice i ogledalo. Jedina mogućnost je postaviti nešto ispod stropa.

Tako se u uski hodnik može staviti niži, spušteni drveni strop koji se čeono zatvara dvostrukim vratima, a iza njih se krije čak pola kubičnog metra dragocjenog prostora za spremanje. Ovaj prostor je posebno interesantan za sezonske rekvizite koji se ne upotrebljavaju svaki dan.

Klizna vrata

Šta nam sve štedi prostor?

Vrata često predstavljaju nepremostivu prepreku za dobro uređenje male prostorije. Kamo god ih otvaramo, posvuda zapinjemo o namještaj.

Zato su klizna vrata jedino rješenje tog problema. Za otvaranje im nije potrebna upotrebna površina, a osim toga uvijek ih otvaramo samo onoliko koliko je nužno potrebno za nesmetani prolaz.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak