Decenija Centralnog saveta Srba u Nemačkoj

RTS 17.03.2017 19:00
Decenija Centralnog saveta Srba u Nemačkoj


(ZSD), u saradnji s Upravom za dijasporu pri Ministarstvu spoljnih poslova i organizacijama učesnicima u projektu, organizuje konferenciju za medije 17. marta, kojom želi da upozna javnost sa svojim radom i projektima koji se ove godine realizuju uz pomoć i saradnju s institucijama iz Srbije.Istovremeno ZSD želi da pokrene inicijativu oko obeležavanja 50. godišnjice zvaničnog početka ekonomske migracije iz SFRJ za Nemačku.

Centralni savet Srba u Nemačkoj deluje već punih deset godina.

Ova organizacija poručuje da oni, kao platforma Srba u Nemačkoj, razmatra situaciju srpske dijaspore, formuliše njene stavove i bori se sa političkim sredstvima za rešavanje njenih gorućih problema kao što je školovanje i obrazovanje srpske dece ili opšta diskriminacija i nezaposlenost među srpskim migrantima.

Centralni savet je u svojim sadržajima i aktivnostima okrenut prvenstveno zemlji domaćina. Poslednjih godina u fokusu rada ZSD-a je i tzv. razvojna saradnja.

Nemačka se promenila u poslednjih 60 godina. Tome je, između ostalog, doprineo veliki broj doseljenika. Skoro svaki četvrti stanovnik Nemačke vuče došljačke korene, a među došljacima je i oko 750.000 građana srpskog porekla sa svih prostora bivše Jugoslavije

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak