Apple će sledeće sedmice predstaviti novi iPad?

B92 15.03.2017 18:02
Apple će sledeće sedmice predstaviti novi iPad?


Stranica Mac Rumors se ovih dana pozvala na "pouzdan izvor" i najavila da bi Apple već sledeće nedelje mogao da predstavi novi uređaj iz iPad linije.Osveženja bi stigla u pravi čas, s obzirom na ranije informacije da u Apple-u nisu zadovoljni padom prodaje tableta iz kvartala u kvartal.

Analitičari već neko vreme govore o zameni 9,7-inčnog iPada i 12,9-inčnog iPada Pro novim verzijama. Da li će Apple uopšte održati poseban događaj za predstavljanje ili će najave stići u vidu saopštenja za javnost veliko je pitanje. To očigledno zavisi od toga koliko će modela kompanija iz Kupertina uopšte otkriti.

Apple prema nekim informacijama zaista planira događaj, i to između 20. i 24. marta, ali pozivnice još nisu stigle u medijskim krugovima.

Pored svega, japanski blog Mac Otakara navodi da valja očekivati 7,9-inčni model koji će zameniti sad već zastareli iPad Mini 4, iako analitičari Ming-Ći Kuo (KGI Securities) i Blejn Kurtis (Barclays) ne pominju takav model. Mek Otakara navodi da će 7,9-inčni iPad Pro koristiti Smart Connector, a stići će još i s 12-megapikselnom iSight kamericom i True Tone flešom i ekranom poput većih modela. Veća izdanja iPad Pro linije, dijagonale 10,5" i 12,9" pokretaće Apple A10X čip, dok će manje verzije koristiti A9X.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak