Da li je Aleksandar Vučić zaista sam protiv svih

N1info, Maja Nikolić 15.03.2017 01:36
Da li je Aleksandar Vučić zaista sam protiv svih


Još pre raspisivanja izbora, premijer Vučić rekao je da će se kampanjom baviti u slobodno vreme. Tako je danima već prepodne premijer, a popodne predsednički kandidat. Uprkos takvoj prednosti u odnosu na ostale kandidate, danima ponavlja da su opozicioni kandidati svi zajedno udruženi protiv njega. Da li je zaista Aleksandar Vučić sam protiv svih?U kampanji gotovo svih predsedničkih kandidata jedno ime i prezime odzvanja kao konstanta.

"Aleksandar Vučić direktno ugrožava političku stabilnost, red i poredak u Srbiji", kaže lider Dveri Boško Obradović.

"Izađi i glasaj protiv Vučića", poziva Saša Radulović.

"Čovek nam preti da, ako ne bude i predsednik države i predsednik Vlade i ministar, da će avioni da padaju s neba", naveo je Saša Janković.

"Nemojte da mu to dozvolite i glasajte protiv njega!", poziva Vuk Jeremić.

Između ostalog, zato predsednički kandidat vlasti kampanju vidi kao neravnopravnu borbu u kojoj je sam protiv svih.

"Vas 10 ako pobedi zajedno... nema problema. čestitam vama desetorici junaka, uspeli ste da pobedite", odgovara Aleksandar Vučić.

Da je izborna borba neravnopravna saglasan je i politikolog Cvjetin Milivojević. Ali mu je računica suprotna Vučićevoj.

"Vučić, Tomislav Nikolić, Ivica Dačić, Palma, Rasim Ljajić, Marjan Rističević, Nenad Popović, Vuk Drašković... jesam nabrojao već više od 10 lidera stranaka? Prema tome, reč je o neravnopravnoj utakmici u drugom smislu reči. Njih 20 na ovih 10", kaže Cvjetin Milivojević, politikolog.

"Ovo što Vučić kaže, to je jedna vrsta mobilizacije biračkog tela vladajućeg bloka. Potrebno mu je da svim glasačima vladajućeg bloka bude jasno da imaju jednog kandidata tog bloka, sam protv svih u tom smislu, i sa druge strane predstavnike opozicije", kaže politički analitičar Dragomir Anđelković.

I tu se prednosti premijera u odnosu na ostale ne završavaju, ocenjuju analitičari. Tako je Vučić prepodne premijer, popodne predsednički kandidat. Prepodne u Čačku obilazi fabriku čipsa, popodne drži miting, prepodne u Subotici otvara pogon fabrike, popodne je na mitingu.

"Ne znam da li primećujete, ali njemu se redovno dešava da mu svi mitinzi počinju u 18.30 kada i centralni Devnik najgledanije televizije u Srbiji - tv Pink. To se potom odmah prenosi na Studio b koja je regionalna tv... Dakle, on ima uživo prenose što je izričito zbranjeno, osim ako nije označeno kao stranački program", smatra Cvjetin Milivojević.

Zato izbore Milivojević opisuje kao trku u kojoj destorica s početka priče, kako kaže, trče u patikama s bukagijama, dok premijer jedini ima sportsku opremu, sudije na svojoj strani, startni pištolj i sebe 10 metara posle starta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak