Mladen Nelević: Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru

Kurir 12.03.2017 09:20
Mladen Nelević: Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru


Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Mladen Nelević nedavno je iskazao stav da su Srbi okupirali Crnu Goru.Na snimku koji je zabeležen prilikom snimanja serije „Božićni ustanak“, u kojoj Nelević tumači lik Todora, glumac kaže:

„Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku (…) E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi opet okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju„, objašnjava Nelević u oficijelnom snimku o seriji, dodajući da u Crnu Goru tada dolazi 3.000 hiljade srpskih vojnika, dopremaju se topovi, a lik kojeg Nelević tumači treba da se od toga brani.

Serija „Božićni ustanak“ u produkciji Javnog servisa i režiji Željka Sošića izazvala je izuzetnu pažnju javnosti zbog kontroverzne tematike i prati je nedvosmislena osuda javnosti zbog krivotvorenja istorijskih činjenica, navodi portal In4S.

Ovaj portal međutim navodi da je serija prepuna "neverovatnih konstrukcija", i podseća da je stručni konsultant za istorijska pitanja, istoričar Novak Adžić, saopštio da dalje ne želi da učestvuje u tom projektu i da nema ništa više s tom serijom.

„Do sad su emitovane dvije epizode koje, po mom sudu, vrijeđaju i negiraju istorijsku istinu o Crnoj Gori i Crnogorcima ondašnjeg vremena. Zahtijevam da se ubuduće, u narednim epizodama pomenute serije, moje ime izbriše kao stručnog konsultanta za istorijska pitanja, jer u ovoj seriji, očigledno imaginacija i lična projekcija i doživljaji autora scenarija, nijesu podudarni sa onim kako je bilo dogovoreno i predviđeno kad je, prije par godina, uvaženi reditelj i scenarista tražio od mene da budem angažovan na ovom projektu, na kojem sam, inače, na sebe preuzeo ulogu učitelja i snabjevača dokumenata itd“, naveo je Adžić u obrazloženju, a prenosi In4S.

Mladen Nelević je koji je rođen 13. januara 1957. godine u Zenici. Starija publika pamti ovoga glumca kao legendarnog profesora iz predstave Sarajevska audicija. Mlađe generacije  su ga upoznale kroz likove u gledanim TV serijama Vojna akademija i Budva na pjenu od mora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak