Dušan Vujović: Svi u Srbiji moraju da stegnu kaiš

N1info 09.03.2017 06:20
Dušan Vujović: Svi u Srbiji moraju da stegnu kaiš


Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da svi u Srbiji moraju da stegnu kaiš kako bi im, u ekonomskom smislu, svima bilo bolje, i istakao da je bitno da je sadašnja Vlada Srbije pokazala da su poboljšanja moguća."Bitno je da smo pokazali da su poboljšanja moguća, svaki dan ide sve bolje... ali svi moraju da budu svesni da i dalje postoje ograničenja", rekao je Vujaović za Radio televiziju Srbije

On je naglasio značaj sve većeg poverenja ljude u ekonomske mere Vlade ukazavši istovremeno da "svi moramo da stegnemo kaiš" da bi izašali iz zatečenog stanja.

U istoj emisji, predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović je ocenio da pre smanjenje poreza i povećenja plata i penzija treba povećati investicije u infrastrukturu.

Upitan o stavu Fiskalnog saveta o mogućem smanjenju poreza na na plate i povećenju plata i penzija, Petrović je rekao da su "prioriteti malo drugačiji".

"Ako naplata bude veće od očekivane onda prvo treba povećeti investicije u infrastrukturu", rekao je on upozorivši i na visoki javni dug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak