Fizika kao pasoš za celi svet

Blic 08.03.2017 09:58
Fizika kao pasoš za celi svet


Milan je master studije završio u Utrehtu, doktorirao na Kembridžu, ali nije zaboravio na kolege u BanjaluciNedavno je posetu Banjaluci iskoristio da, sa svojim profesorima na Prirodno-matematičkom fakultetu, održi predavanje, piše RTRS

Rođen u Lušci Palanci, kod Sanskog Mosta 1985. danas u 31. živi u Londonu. Po završetku osnovnih studija fizike na PMF, školovanje je nastavio u inostranstvu. Master studije iz nano-materijala završio je na Univerzitetu u Utrehtu. Doktorat odbranio na Kembridžu. I time dosegao poslednju stepenicu ka vrhu obrazovnog sistema.

Doktorsku tezu odbranio je u februaru prošle godine.

Kao dio tima, dobio naslovnicu najznačajnijeg naučnog magazina „Sajens“.

- Otišao sam na doktorske studije iz fizike, konkretno iz oblasti ogranskih poluprovodnika 2011. u Kevendiš laboratoriju, najpoznatiju u oblasti fizike na svetu, na Kembridž univerzitetu – priča Milan i dodaje da za sada ostaje da živi i radi u Londonu.

Ipak, ovaj mladi naučnik, ne zaboravlja one koji su pomogli na početku njegovog, sada već uspešno završenog puta.

Sa svakim dolaskom koristi priliku da stečeno znanje i iskustva podeli sa studentima, ali i kolegama koji nameravaju da odu.

Foto: rtrs.tv / screenshot

Da bi došao do krajnjeg odredišta, prešao je Milan dug put. Nastojao je da bude što bolji student na osnovnim studijama, ali i da pomaže u razmeni studenata putem organizacija nevladinog sektora. Jer, sve to, u konačnici, poručuje, utiče na to da li ćete biti primljeni na željeni fakultet, ali i dobiti stipendiju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak