U toku je DIDS - Tajne pretraga interneta

B92 07.03.2017 18:21
U toku je DIDS - Tajne pretraga interneta


Najveća besplatna godišnja konferencija o internetu u Srbiji - DIDS 2017, održava se 7. i 8. marta, u Hotelu "Metropol Palace" u Beogradu, a već osmi put je organizuje Fondacija "Registar nacionalnog internet-domena Srbije" (RNIDS), nadležna za .RS i .СРБ domenske prostore Srbije.Ovogodišnji Dan internet-domena Srbije posvećen je pretraživačkoj internet-mašineriji, koju mnogi poistovećuju sa Googleom, čijim tajnama se i bavi ovaj stručni skup. Slogan DIDS-a „Tajne internet-pretraga: Traži, nađi, poseti“, ujedno opisuje i tri tematska bloka planirana za prvi dan Konferencije, dok je drugog dana već uobičajeni Regionalni internet-forum.

Prvi blok DIDS-a nosi naziv „Iz ugla Gugla“, a uvodni predavač je Gari Iješ, analitičar veb-master trendova u kompaniji Google Inc. Posvećen je stvaranju što boljeg korisničkog iskustva u pretraživanju veba, pomažući veb-masterima u kreiranju kvalitetnih sajtova. Piše za Google blog „Webmaster Central”, a pomaže i korisnicima Google foruma za veb-mastere po pitanju novosti vezanih za algoritme Google pretrage i u rešavanju problema sa sajtovima.

Drugi blok pod nazivom „Nađi me lako“ okuplja domaće i regionalne stručnjake za oglašavanje na Googleu, kreiranje sadržaja i analizu rezultata u Google alatima. Uvodno predavanje održaće Lazar Džamić, donedavno šef Google ZOO tima za brend strategiju, lociranog u Londonu. Njegovo predavanje pod nazivom „Kako biti nađen u svetu lakog ignorisanja“ govori o brojnim aspektima hranjenja pretraživačke mašine sadržajem. Potom sledi panel diskusija o pretraživačkoj mašini i privlačenju ljudi koji posećuju sajtove. Moderator je Ivan Rečević, konsultant i Google Partners trener u „Gaia Consulting“, gost iz Hrvatske Miroslav Varga, stručnjak za Google AdWords kampanje u firmi „Escape“, Jelena Radovanović, internet-preduzetnica i kreator veb-sadržaja, suosnivač projekta „wwwrite.rs“, i Radomir Basta, direktor i vodeći SEO strateg u „Four Dots“.

U trećem bloku nazvanom „Pravi primeri internet-prisustva“ biće predstavljeni uspešni sajtovi, portali i onlajn projekti na nacionalnim internet-odmenima .RS i .СРБ. Moderator je Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor „TAG Media“, a posebno mesto u ovom bloku imaće sajtovi koje je RNIDS odabrao na svom konkursu.

Drugog dana se, po treći put, održava RIF 2017 - Regionalni internet forum, koji okuplja predstavnike nacionalnih internet registara iz jugoistočne Evrope, predstavnike državnih organa, lokalnih internet zajednica i globalnih internet-organizacija. Teme skupa su content marketing za nacionalne internet-registre, njihova uloga i saradnja sa državom, informaciona bezbednost i saradnja i razmena najboljih praksi u regionu.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija posetilaca počinje krajem februara, preko sajtova na adresama dids.rs i дидс.срб, tj. rif.rs i риф.срб.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak