Ovde će Ikea dići drugu kuću u Beogradu

B92 05.03.2017 08:47
Ovde će Ikea dići drugu kuću u Beogradu


Druga Ikeina robna kuća u Beogradu biće izgrađena uz novosadski auto-put, piše Blic.
"Ikea kreće u druge projekte, odnosno već je aktivna u akviziciji zemljišta za drugu robnu kuću u Beogradu, kao i u šest drugih gradova Rumunije", rekao je Lalić, prenosi portal E-kapija.

Otvaranje robne kuće Ikea u Bubanj potoku planirano je za leto ove godine, a izgradnja koja je počela u proleće 2016. ide dve nedelje ispred roka, uprkos otežanim uslovima tokom zime.

Istovremeno, kompanija se priprema za gradnju robnih kuća u Ljubljani i Bukureštu.

"U Ljubljani je završen urbanistički deo, kupili smo zemlju, a sada je tender u toku. Očekujemo da u maju ili junu 2017. počne izgradnja", rekao je Lalić na Drugoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Beogradu.

Kada je reč o Bukureštu, gde Ikea već ima jednu robnu kuću, izgradnja drugog objekta mogla bi početi na jesen, najverovatnije u septembru ili oktobru.

Otvaranje se očekuje krajem 2018, rekao je Lalić.

On je podsetio da kompanija ima izuzetno ambiciozan investicioni program za naredni period, te da u sledećih 10 godina planira da otvori 13 objekata u regionu.

Osim po sektoru nameštaja, Ikea je poznata i po tržnim centrima i maloprodajnim parkovima.

Ukupno, grupacija u svom portfoliju ima 59 tržnih centara i četiri maloprodajna (ritejl) parka (u Evropi, Rusiji, Kini...).

Oni se prostiru na oko 3,2 miliona kvadratnih metara, a ove objekte godišnje poseti oko 450 miliona ljudi.

Kada se uporedi sa oko 800 miliona posetilaca godišnje u robnim kućama, jasno je koliko je za Ikeu to važan segment, rekao je Lalić podsećajućci da su svi ovi centri razvijani uz robne kuće.

Namera Ikee je i da u Beogradu razvije ritejl park, uz robnu kuću u Bubanj potoku, o čemu je i ranije bilo reči.

"Do kraja godine doneće se odluka o tome. Kao što je poznato, kupili smo više zemlje nego što nam je potrebno za robnu kuću. Ritejl park bi trebalo da ima oko 40.000 metara kvadratnih, a u pitanju je investicija od oko 60-70 miliona evra", rekao je Lalić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak