Mirovni pregovori: Bez rezultata o situaciji u Siriji

Blic 04.03.2017 07:51
Mirovni pregovori: Bez rezultata o situaciji u Siriji


Mirovni pregovori o Siriji završeni su danas u Ženevi bez konkretnih rezultata, ali u pozitivnijoj atmosferi od prethodnih rundi razgovora, saopštila je sirijska opozicija.- Pregovori su završeni bez jasnog rezultata, ali mogu da kažem da je ovog puta pozitivnije. Prvi put smo razgovarali na prihvatljiv i temeljan način o budućnosti Sirije i političkoj tranziciji - izjavio je novinarima Nasr al Hariri, šef delegacije sirijske opozicije.

Prema njegovim rečima, najveći napredak predstavlja razgovor o političkoj tranziciji Sirije. Ne navodeći detalje, Hariri je rekao da sirijska opozicija želi da nastavi mirovne pregovore koji se održavaju pod okriljem UN.

Hariri je naveo da su obe delegacije, sirijskih vlasti i opozicije, dobile dokument od 12 tačaka od specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misture.

Dokument sadrži opšte smernice o budućnosti Sirije, rekao je Hariri.

Ova runda mirovnih pregovora počela je 23. februara u Ženevi, u evropskom sedištu UN, koje nastoje da okončaju rat u Siriji, u kojem je od marta 2011. godine stradalo više od 310.000 ljudi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak