IKEA nameštaj sa bežičnim punjačima

Moj Enterijer 03.03.2017 20:57
IKEA nameštaj sa bežičnim punjačima


Švedski gigant u proizvodnji nameštaja kompanija IKEA, kladila se da prosečni kupci konačno mogu da imaju korist od tehnologija koje su sa nama već neko vreme, a jedna od njih je i induktivno bežično punjenje...IKEA je, zajedno sa kompanijom Wireless Power Consortium, patentirala i predstavila malu liniju stočića, lampi i tanjira za punjenje, netehničkog izgleda, sa Qi punjačima ugrađenim u njihovu površinu i kompatibilnih sa oko 80 modela pametnih telefona dizajniranih da sarađuju sa ovom vrstom bežične tehnologije, uključujući i poslednje Nokia i Google Nexus modele.

„Kroz razvoj i kućne posete, mi znamo da ljudi mrze haos koji nastaje od upletenih i razbacanih kablova. Oni su veoma zabrinuti kako će pronaći svoj punjač jednom kada im baterija ostane bez snage. Naša nova, inovativna rešenja uključuju integrisanje bežičnih punjača u kućni nameštaj, što u svakom smislu olakšava svakodnevni život“, izjavila je Dženet Skjelmose/IKEA.

Qi bežični protokol punjenja predstavlja najčešće korišćen trenutno na tržištu, ali je i dalje daleko od bilo kakve široke komercijalne primene, što je učinilo odluku kompanije IKEA, koja je u svoje proizvode integrisala ovu bežičnu tehnologiju, u najmanju ruku iznenađujućom. Za sada svi Apple i Samsung uređaji ne podržavaju Qi tehnologiju bežičnog punjenja, tako da će brojni korisnici morati da nastave da koriste svoje električne punjače sa kablovima koji se povlače po stolovima i noćnim komodama.

Kao i mnoge druge inovativne stvari koje je čovečanstvo smislilo, integracija ove tehnologije sigurno mora da pričeka još neko vreme kako bi se nametnula u sveobuhvatnoj upotrebi, ali to bez sumnje ne umanjuje veliki trud kompanije IKEA koja nas je deffinitivno učinila na korak biližima od srećnog života sa manje kablova o kojima moramo brinuti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak