Čavić odgovorio Felpsu: Zašto si se tek sad setio da pričaš o dopingu!?

Nedeljnik 03.03.2017 14:33
Čavić odgovorio Felpsu: Zašto si se tek sad setio da pričaš o dopingu!?


'Zašto tražiš reformu sada kada si se penzionisao, a nikad ranije nisi podržavao krvne pasoše', upitao je Čavić Felpsa u obraćanju preko TviteraNajuspešniji plivač svih vremena podigao je prašinu u Americi izjavom da nikada nije učestvovao u trci u kojoj su svi takmičari bili "čisti". Mislio je naravno na problem dopinga. Majkl Felps, osvajač 23 olimpijske zlatne medalje pozvao je da se donesu zakoni kojima će se sprovesti reforma svetskog antidoping programa. Felps je na ovaj način uvredio mnoge plivače.

Na ovu njegovu inicijativu odgovorio je naš najuspešniji plivač Milorad Čavić. 

"Zašto tražiš reformu sada kada si se penzionisao, a nikad ranije nisi podržavao krvne pasoše", upitao je Čavić Felpsa u obraćanju preko Tvitera.

Čavić je jedno vreme važio za Felpsovog najvećeg rivala u disciplini 100 metara leptir, a vrhunac rivaliteta dostigli su u finalu trke na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, kada je Amerikanac stigao do zlata iako je baš plivač prvi dotakao ivicu bazena. 

"Ne kažem da si varao, postepeno si napredovao tokom karijere, ali tvoja brzina oporavka ne može da se poredi sa naučnom fantastikom. Svi bismo želeli da razumemo to. U svakom slučaju, nadam se da ćeš ustrajati, jer će jednog dana možda naši sinovi postati profesionalci, a ja bih voleo da mislim da si napravio razliku", dodao je Čavić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak