8 koraka do spavaće sobe iz snova

Wannabe Magazine 03.03.2017 08:31
8 koraka do spavaće sobe iz snova


Kada je dan loš, sumoran i siv, jedva čekam da se vratim u stan i bacim se u krevet! U tim trenucima kada “zaronim” u jastuke shvatim – koliko volim svoju spavaću sobu! I shvatam da je baš ova prostorija definitivno ključna u svakom domu jer, kada ti je potrebno da pobegneš od svega, kada ti je potreban samo tvoj kutak u kome možeš da budeš mirna, opuštena, sama sa sobom, onda je to baš spavaća soba. I postoji li lepše mesto za izležavanje sa voljenom osobom od toplog udobnog kreveta? Ah…

Elem. Kako bi tvoja spavaća soba bila tvoja oaza i u estetskom smislu, vreme je da razmisliš o njenom preuređenju kako bi napokon izgledala onako kao što si oduvek maštala! Evo nekoliko ključnih koraka:

Najpre, pronađi svoj stil. Tačnije, odluči u kom fazonu bi želela da urediš svoju spavaću sobu. Da li će ona biti sva u roze tonovima kako bi izgledala toplo i ušuškano ili će pak biti u monohromatskom, a možda čak i skandinavskom stilu? Pronađi inspiraciju na Instagramu, Pinterestu ili magazinima za uređenje stana. Jednom kada znaš kakav utisak želiš da tvoja soba ostavlja, znaćeš šta ti dalje valja činiti.

8 koraka do spavaće sobe iz snova

Dalje, prouči prostor kojim raspolažeš. Prosto, trebalo bi da napraviš plan želja i mogućnosti. Na primer, ako želiš ogroman ormar sa sve ogledalima, policama i drugim dodacima, realno, nećeš moći da ga smestiš u sobu koja je po površini previše mala ili pak nema dovoljnu visinu. Razmisli o svakom detalju.

8 koraka do spavaće sobe iz snova

Prvo kupi krevet! Pa sve ostalo. Krevet je svakako “centar” svake spavaće sobe pa je prirodno da kreneš od njega. Odaberi veličinu, oblik i boju u skladu sa svojom prvobitnom zamisli, a uz njega kombinuj ostatak nameštaja. Ako krevet zauzima previše mesta, sigurno nećeš moći da smestiš baš svaki komad nameštaja o kojem si na početku maštala.

8 koraka do spavaće sobe iz snova

Nakon kupovine kreveta, počni da popunjavaš ostatak prostora. Sledeći u nizu su ormari, police i noćni stočići koji su jako važni za skladištenje stvari. Osim po dizajnu, oni bi trebalo da odgovaraju i po veličini, te je i ovde potrebno da “mućneš” glavom. Ako kojim slučajem imaš posebnu sobu koja ima funkciju garderobera, ništa od ovoga (osim noćnih stočića) neće morati da se nađe u tvojoj sobi.

8 koraka do spavaće sobe iz snova

Kada je reč o uređenju same sobe, ne mora sve da bude “pod konac”, tačnije, ne mora sve da se slaže. Nemoj kupovati jastuke, posteljinu, stočiće i taburee koji se slažu. Kupi sve rasparno (ali ako ne želiš šareniš u sličnom stilu) i – igraj se!

Dodaj i neke dekorativne statement detalje poput interesantne lampe ili slike ili nekog drugog umetničkog dela.

8 koraka do spavaće sobe iz snova

 

Kada je reč o novcu, jasno ti je da u važne komade nameštaja vredi uložiti novac, dok na sitnicama za dekoraciju slobodno možeš da prištediš. Na kraju svakako sve dođe na isto, jer na jednom uštediš, a na drugom daš malo više. Samo je važno da pametno ulažeš!

8 koraka do spavaće sobe iz snova

Na samom kraju, ne zaboravi čemu spavaća soba zaista služi – za spavanje i odmor. Dakle, nemoj “puniti” sobu televizorima, kompjuterima i ostalim stvarima koje će te ometati u tvojim slatkim snovima!

8 koraka do spavaće sobe iz snova

8 koraka do spavaće sobe iz snova

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak