Zvučna izolacija od kamene vune u pregradnim zidovima

Kuća Stil 02.03.2017 22:44
Zvučna izolacija od kamene vune u pregradnim zidovima


Zaštitite se od neželjene buke u svom domu ili radnom prostoru. Ugradnja kamene vune u pregradne zidove sprečava širenje buke, što osigurava zdraviji, mirniji i slobodniji život.Buka je neželjeni zvuk koji narušava kvalitet života, a ukoliko smo često izloženi buci ona može ugroziti i zdravlje. Dugotrajna izloženost buci lako može uzrokovati ozbiljna oštećenja sluha, ali i druge zdravstvene tegobe. 

Svi znamo da, nakon neprospavane noći, naše radne sposobnosti nisu na istom nivou kao kad dođemo na posao odmorni i naspavani. Ako je uzrok nesanice, na primer, buka iz susednog stana ili prostorije, taj problem možemo rešiti  pravilnom zvučnom izolacijom. ROCKWOOL kamena vuna, osim što je toplotni i protivpožarni izolator, pruža i odličnu zaštitu od buke. Zahvaljujući svojoj otvorenoj vlaknastoj strukturi, kamena vuna upija zvuk i time pruža optimalnu zvučnu zaštitu između prostorija.

Stepen jačine zvuka meri se u decibelima (dB).Izolacija može smanjiti prenos buke za više od 50 dB (Rw – vrednost) što je oko 20 dB više nego kod zidova bez izolacije.Ovo predstavlja veliku razliku, s obzirom na to da ljudsko uho razliku od 10 dB oseća kao dvostruko glasniji zvuk.

Ugradnja kamene vune u pregradne zidove sprečava širenje buke. Zahvaljujući isprepletenoj vlaknastoj strukturi, kamena vuna upija zvuk i time pruža optimalnu zvučnu zaštitu između prostorija. 

Za izolovanje pregradnih zidova preporučujemo ROCKWOOL Acoustic ili Acoustic EXTRA ploče od kamene vune. Bolja zvučna izolacija ne samo da osigurava mirniji život onima koji imaju bučne komšije, već nam dopušta da se slobodnije izražavamo – u muzičkom smislu, ili u nekim drugim radosnim aktivnostima.ROCKWOOL kamena vuna tako podiže nivo udobnosti i kvaliteta života, kod kuće i na poslu. 

Zvučna izolacija od kamene vune u pregradnim zidovima

Pregradni zidovi od gips-kartonskih ploča i šupljine ispunjene ROCKWOOL kamenom vunom predstavljaju najefikasnije i ekonomično odvajanje dva prostora u akustičnom smislu. 

Rezultate akustičnog testiranja sistema pregradnih zidova s ROCKWOOL Acoustic i Acoustic EXTRA proizvodima pogledajte na stranici ROCKWOOL ZVUČNA IZOLACIJA.

URADI SAM: Kako sami da ugradite efikasnu zvučnu izolaciju u svom domu 

Smetaju vam bučne komšije? Iz susedne sobe dopire nepodnošljiva buka? Evo kako sami možete rešiti problem ROCKWOOL kamenom vunom. 

POTREBAN MATERIJAL: 

 1.    ROCKWOOL KAMENA VUNA - preporučujemo proizvode Airrock HD ili Airrock LD
 2.    Metalni nosač 'U'
 3.    Metalni nosač 'C'
 4.    Gipsane ploče
 5.    Traka za spojeve gipsanih ploča
 6.    Rukavice
 7.    Rezač
 8.    Šrafovi
 9.    Heftalica
 10.    Metar
 11.    Valjak
 12.    Boja

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak