Беч, Линц, Инсбрук: Сусрети и разговори

РТС 26.02.2017 14:46
Беч, Линц, Инсбрук: Сусрети и разговори


У наредном периоду, српска удружења у Аустрији организују низ културних догађаја, у Бечу, Линцу и Инбруку, на које позивају све заинтересоване.У оквиру програма Култура сећања у оквиру Дана културе Републике Српске у Аустрији биће представљена књига Тање Тулековић Драксенић 1941-1945. године о једном од најужаснијих усташких злочина над Србима у Другом светском рату. Ауторка књиге ће присуствовати промоцији.

Промоција ће се оджати и у Линцу, у црквеној сали Храма Св. Василија Острошког Чудотворца 26. фебруара, у организацији Српске православне црквене општине Линц и Jaвне установе Спомен - подручје Доња Градина. Планирана је и дискусија на тему Геноцид над Србима у НДХ.

Просвјетини традиционални Сусрети и разговори  одржаће се 4. марта у Храму Васкрсења Христовог у Бечу на тему Патријарх Павле светац којег смо познавали. Биће представљена истоимена књига истакнутог новинара и књижевника Ђорђа Рандеља. Гости: др Милица Стојадиновић, професор на Академији уметности и аутор Ђорђе Рандељ.

На аустријску премијеру филма Завештање у Инзбруку и Бечу позива организација СПОЈИ из Инзбрука, у недељу, 19. март 2017. Сав приход од продаје улазница намењен је социјално угроженим породицама са више деце на Балкану.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak