Četiri zlata za Srbiju: Rekord Ivane Španović

RTS 26.02.2017 14:03
Četiri zlata za Srbiju: Rekord Ivane Španović


Srpski atletičari predvođeni Ivanom Španović osvojili su četiri zlatne medalje na prvenstvu Balkana u "Beogradskoj areni" koje je bilo generalna proba za šampionat Evrope sledećeg vikenda.Ivana Španović, Elzan Bibić, Tamara Salaški i Amela Terzić osvojili zlatne medalje na Balkanijadi u Beogradu i pokazali da su u sjajnoj formi pred Evropsko dvoransko prvenstvo narednog vikenda. Srebro za žensku štafetu, bronze osvojili Bursać, Makević, Emini i muška štafeta. 

Srpski atletičari bili su veoma uspešni na 22. Balkanskom prvenstvu, koje je održano u Kombank areni. Srbija je osvojila četiri zlatne i tri bronzane medalje. 

Ivana Španović je pobedila u skoku udalj sa najboljim rezultatom ove godine u svetu - 6,96 metara.

Najbrža u trci na 400 metara bila je Tamara Salaški sa vremenom od 53.69 sekundi.

Junior Elzan Bibić oduševio je svojim nastupom na 3.000 metara, sa rezultatom 8.06.98 minuta, što je novi juniorski rekord Srbije.

Impresivna je bila i Amela Terzić, koja je trku na 1.500 metara istrčala za 4.13.14 minuta.

Srebrna medalja pripala je ženskoj štafeti na 4x400 metara, sa rezultatom 3.47.34 minuta. 

Bronzane medalje osvojili su Nikola Bursać na 1.500 metara, Dušan Makević na 3.000 metara i Milica Emini u trci 60 metara s preponama, sa juniorskim rekordom Srbije, kao i muška štafeta 4x400 metara.

Balkansko prvenstvo bila je uvertira za Evropsko dvoransko prvenstvo, koje će se narednog vikenda održati u Kombank areni. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak