Putin: NATO pokušava da nas uvuče u rat

Pravda 16.02.2017 14:07
Putin: NATO pokušava da nas uvuče u rat


NATO konstatno pokušava da uvuče Rusiju u sukobe, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.On je dodao i da severnoatlanstska alijansa nastavlja da se meša u unutrašnja pitanja Rusije.

Otpužbe su stigle na sastanku Putina i viših pripadnika bezbednosne službe FSB. Ruski lider je rekao da poslednjih nekoliko godina "globalna sigurnost nije napredovala, već su pojedine pretnje postale samo ozbiljnije".

- NATO sa svojim novim zadatkom da spreči Rusiju je jedna takva pretnja. To je cilji koji se krije iza širenja vojnog bloka. To se i ranije dešavalo, ali su sada pronašli novo opravdanje za koje oni veruju da je ozbiljno - rekao je Putin.

On je dodao i da NATO "stalno provocira Rusiju i pokušava da je uvuče u sukob".

- Oni ulažu napore kako bi se mešali u naša unutrašnja pitanja sa ciljem destabilizacije društvenog i političkog poretka u Rusiji - reko je.

Putin je rekao i da međunardone terosističke grupe, koje su "de fakto terorističke armije" primaju "evidentnu podršku određenih država".

- Kevoproliće u velikom broju bliskoistočnih, afričkih i azijskih zemalja se nastavlja i u tome aktivno učestvuju međunarodne terorističke grupe. Oni primaju tajnu, pa čak i dirketnu podršku od pojedinih zemalja - rekao je danas Putin na sastanku sa bezbednosnom službom FSB.

Ranije je nekadašnji šef FSB, a danas na čelu bezbednosnog saveta, Nikolaj Patrušev izjavio da Rusija "poseduje dokaze da pojedine države i uticajne kompanije sarađuju sa teroristima".

- Natavljamo da prikupljamo dokaze da neke države i veoma uticajne međunarodne kompanije sarađuju s terorističkim grupama. Govorimo o kupovini nafte i ostalih sirovina od terorista kao i plaćanja dozvola za proizvodnju i transport robe na teritorijama koje oni kontrolišu - rekao je Patrušev u intervjuu ruskoj "Gazeti".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak