Renati Ulmanski statueta „Joakim Vujić”

Politika 15.02.2017 21:47
Renati Ulmanski statueta „Joakim Vujić”


Glumici Renati Ulmanski pripala je statueta „Joakim Vujić” za 2017. godinu, priznanje koje po tradiciji dodeljuje kragujevački Knjaževsko-srpski teatar za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.– Renata Ulmanski je omiljena glumica svih generacija sa višedecenijskom uspešnom karijerom filmske, televizijske i pozorišne glumice. Pozorišne scene na kojima je igrala oplemenila je svojom umetničkom jedinstvenošću bojeći dramske likove osobenim šarmom i toplinom. Svojim dugogodišnjim posvećenim glumačkim angažmanom i postignutim umetničkim rezultatima Renata je dala izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji – navodi se u obrazloženju žirija koji je radio u sastavu: mr Vojo Lučić, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, pozorišni kritičar Željko Jovanović, dramaturg Marija Soldatović i glumci Ivana Nedeljković i Čedomir Štajn. Petočlani žiri svoju odluku doneo je jednoglasno.

Glumica Marina Stojanović ponela je prsten sa likom „Joakima Vujića”, koji se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra dodeljene su Miodragu Pejkoviću za ulogu Kir Janje u predstavi Jovana Sterije Popović „Kir Janja”, u režiji Dragane Varagić, Ani Todorović za tumačenje Hermije u predstavi „San letnje noći” Vilijama Šekspira, u režiji Pjera Valtera Polica i inspicijentu Radi Jovanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak