Kusta magnet za publiku Festa

Novosti 07.02.2017 23:35
Kusta magnet za publiku Festa


Za premijeru filma "Na mliječnom putu" reditelja i scenariste Emira Kusturice, kojom će 24. februara započeti 45. Fest, za samo dva dana rasprodate su karte za veliku dvoranu Sava centraZA PREMIJERU filma "Na mliječnom putu" reditelja i scenariste Emira Kusturice, kojom će 24. februara započeti 45. Fest, za samo dva dana rasprodate su karte za veliku dvoranu Sava centra.

Jubilarni "festival festivala" svečano će otvoriti zvezda ovog filma, glumica Monika Beluči, a u glumačkoj ekipi koja će se pokloniti beogradskoj publici su i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović, Sergej Trifunović..., kao i sam Kusturica, koji igra glavnu ulogu. Priča je podeljena na tri dela i prati određene kritične periode u životu jednog čoveka i njegove zemlje - težak period rata, period procvata, kada se zaljubljuje u ženu koja je spremna da žrtvuje sve za njega, i na njegove poslednje dane kada se osvrće na svoju turbulentnu prošlost. Rad na filmu trajao je tri godine, ekipa je s prekidima snimala ukupno 50 nedelja, bilo je angažovano pet hiljada statista, izvedeno je osam stotina eksplozija...

VAN KONKURENCIJE

FILM "Na mliječnom putu" doživeo je svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, gde je osvojio nagradu publike "Mladi zlatni lav", a na Festu će biti prikazan van konkurencije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak