Nominovani filmovi za oskara na predstojećem FEST-u

RTV 02.02.2017 22:29
Nominovani filmovi za oskara na predstojećem FEST-u


U programu FEST-a se već tradicionalno nalaze mnogobrojna ostvarenja iz prethodne godine koja se takmiče za jednu od najvećih svetskih filmskih nagrada - Oskara, saopštili su iz Direkcije festivala.Dva dana nakon početka ovogodišnjeg festivala, 26. februara biće priređena ceremonija dodele Američke filmske akademije.

Kao najavu 45. FEST-a publika je na projekciji u Sinepleksu Ušće 25. januara već imala prilike da pogleda zavodljivi mjuzikl La La Land (r. Demijan Čazel) nominovan u čak 14 najvažnijih kategorija: za najbolji film, režiju, mušku ulogu, žensku ulogu, fotografiju, montažu, kostim, scenario, scenografiju, originalnu muziku, miks zvuka i montažu zvuka.

Osim toga, "La La Land" ima dve nominacije u istoj kategoriji - za najbolju originalnu pesmu. Za najbolju originalnu muziku nominovani su još i "Džeki" (režija Pablo Laren) i "Mesečina" (režija Beri Dženkins).

U programu FEST-a nalaze se čak četiri ostvarenja od ukupno devet nominovanih za najbolji film u celini: "Nevidljivi faktori" (r. Teofor Melfi), "Po cenu života" (r. Dejvid Makenzi), "Mančester na moru" (r. Kenet Lonergan) i "Mesečina".

Između ostalih, u konkurenciji za najbolji originalni scenario našli su se "Mančester na moru" i "Po cenu života", dok su flimovi "Nevidljivi faktori" i "Mesečina" nominovani u kategoriji za najbolju filmsku adaptaciju.

U programu FEST-a "Gala" naći će se filmovi "Ona" (r. Pol Ferhoven) i "Džeki", a glumice koje ih ih čine fantastičnim - Izabel Iper i Natali Portman - nominovane su u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Za najbolji kostim je nominovan upravo film "Džeki", posvećen misterioznoj prvoj dami Amerike, a u konkurenciji za najbolju mušku ulogu takmičiće se Kesi Aflek za "Mančester na moru".

Maestralni Majkl Šenon je po drugi put nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu, ovaj put za pojavljivanje u filmu "Noćne zveri".

Osim njega, u ovoj kategoriji našli su se i nezaboravni Džef Bridžis za ulogu u filmu "Po cenu života", Lukas Hedžis za "Mančester na moru" kao i Maheršala Ali za film "Mesečina". U kategoriji za najbolje sporedne glumice takmičiće se Naomi Haris za ulogu u filmu "Mesečina", zatim Oktavia Spenser za "Nevidljive faktore" i Mišel Vilijams za "Mančester na moru".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak