Ružić: Podrška SPS zajedničkom kandidatu

RTV 31.01.2017 22:10
Ružić: Podrška SPS zajedničkom kandidatu


Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da je kandidat SPS za predsednika Srbije Ivica Dačić, ali da je ta stranka spremna da zarad državnog interesa podrži zajedničkog kandidata."Ukoliko vođeni državnim razlogom dođemo do saglasja sa Aleksandrom Vučićem u vezi sa potencijalnim zajedničkim kandidatom, spremni smo da i takav model učešća na izborima sprovedemo u delo", izjavio je Ružić u intervjuu za današnju "Politiku".

Taj list konstatuje da je posle sastanka lidera vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, postalo prilično upadljivo da ceo SPS, računajući i Ružića, Milutina Mrkonjica i Novicu Tončeva, jedinstveno "gura" Vučića da se kandiduje za predsednika Srbije.

Upitan šta se promenilo, budući da je SPS donedavno govorio da treba da ima svog kandidata Dačića, odnosno šta SPS dobija Vučićevim kandidovanjem, Ružić je odgovorio da je SPS državotvorna partija, koja donosi racionalne političke odluke u interesu građana Srbije.

"Model našeg učešća na predsedničkim izborima biće utvrđen spram državnog interesa, istakao je Ružić napominjući da se personalno niko u rukovodstvu ne razlikuje u pogledu tradicije da SPS ima kandidata na izborima.

Govoreći o nedavno održanom sastanku SPS i SNS, on je kazao da su dve stranke na najvišem nivou razgovarale o unapređenju saradnje.

"Želimo pobedu i to ne samo pobedu SPS ili SNS, već pobedu za Srbiju i njenu budućnost", rekao je Ružić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak