Danas ističe rok za vanrednu prijavu imovine

Blic 31.01.2017 08:59
Danas ističe rok za vanrednu prijavu imovine


Svi funkcioneri koji su imali promene u imovini i prihodima u vrednosti od oko 4.400 evra imaju rok do danas da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu vanredni izveštaj o bitnim promenama u imovinskim kartama.Funkcioneri koji su zaključno sa 31. decembrom prošle godine imali promene u imovini i prihodima, a koji prelaze iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji što je približno oko 4.400 evra, dužni su da do 31. januara tekuće godine podnesu Izveštaj o bitnim promenama.

Iz Agencije ukazuju i da je na osnovu zvaničnih podataka Republickog zavoda za statistiku, godišnja republička prosečna neto zarada u prošloj godini 553.164 dinara.

Inače, redovni izveštaj o imovini i prihodima funkcioner podnosi u roku od 30 dana od dana stupanja na funkciju za sebe, svog supružnika, odnosno vanbračnog partnera i maloletnu decu s kojima živi u istom domaćinstvu, kao i u roku od 30 dana od dana prestanka funkcije.

Funkcioner kome je prestala funkcija dužan je da izveštaj o imovini i prihodima podnosi i jednom godišnje u naredne dve godine od prestanka funkcije.

Inače, funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini u nameri da prikrije podatke može biti kažnjen zatvorom od šest meseci do pet godina, a funkcioneru koji je osuđen na ovu kaznu prestaje obavljanje javne funkcije i zabranjuje se sticanje javne funkcije u roku od deset godina od dana pravosnažnosti presude.

Kako je navedeno, funkcioner može biti kažnjen i novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara za prekršaj ako prijavi imovinu nakon isteka roka propisano zakonom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak