Palma: Kandidovaću se za predsednika, ako neće Vučić i Dačić

Radio 021 30.01.2017 23:16
Palma: Kandidovaću se za predsednika, ako neće Vučić i Dačić


Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je danas, da će se kandidovati za predsednika Srbije, ako se za tu funkciju ne kandiduju lideri SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.On je objasnio da na sastanku kod Vučića kome je prisustvovao sa Dačićem, nije bilo reči o kandidaturi ni o tome ko će biti kandidat za predsednika.
 
"Ja sam rekao na tom sastanku, ako se ne kandiduje Dačić iz koalicije SPS-JS, ja ću da se kandidujem. Ako se kandiduje Vučić iz ove velike koalicije, ja neću da se kandidujem i Dačić se izjasnio da ni on neće", rekao je Marković.
 
On je najavio da će ponovo imati sastanak za oko nedelju dana i izrazio nadu da će tada biti tema ko će biti kandidat.
 
Tramp mora da zasluži voštanu figuru
 
Na pitanje novinara da li će novi predsednik SAD Donald Tramp dobiti voštanu figuru u Muzeju voštanih figura u Jagodini, kao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Marković je odgovorio, da on to treba da zasluži.
 
"Da bi pravio voštnu figuru nekog predsednika on pre svega mora da ima određene zasluge, a kada je reč o gospodinu Trampu mora da prođe jedno određeno vreme da vidimo kako će nova adminstracija SAD da se odnosi prema Srbiji. Ono što mi iz Srbije tražimo je da se više ne primenjuje sila kada se odlučuje o Srbiji, već da kriterijum bude pravo i pravda", rekao je Marković.
 
Srbija, kako je naveo, treba što pre da napravi kontakt sa novom administarcijom SAD i da se predstavi onakva kakva jeste, koristeći bivše ambasadore koji kada im se završi mandat u Srbiji na našu zemlju gledaju drugačije nego dok su bili ovde.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak