Umesto BG voza busevi - štrajkuje se u garaži

Mondo 30.01.2017 18:17
Umesto BG voza busevi - štrajkuje se u garaži


Gradska železnica (BG voz) od jutros je u potpunom kolapsu, jer su nezadovoljni radnici u depou u Zemunu blokirali garniture koje je trebalo da izađu u saobraćaj.Reč je o nezadovoljnim radnicima Fizičko-tehničkog obezbeđenja i radnika koji održavaju vatrogasne aparate, prenosi "Telegraf."

Jedna garnitura, koja u trenutku blokade nije bila u depou puštena je u redovan saobraćaj, što znači da se polasci ostvaruju otpilike na svaka dva sata, umesto na 15 minuta.

GRAD POJAČAO LINIJE AUTOBUSA

Najveći pritisak zbog ove blokade trpe autobuske linije za Batajnicu (73, 703, 706 i 706E), a kako kažu u GSP-u one jutros nisu bile pojačane ni jednim autobusom.

Zbog toga je Grad Beograd u toku dana obezbedio dodatne autobuse na linijama 706 i 73 zbog štrajka, potvrdio je za Beoinfo gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Mitrović je istakao da je čitava današnja situacija sa BG vozom rezultat štrajka u Železnicama, koje za Beograd uslužno voze BGvoz, kao i da u Sekretarijat za javni prevoz još uvek nije stigao nikakav zvanični dopis iz Železnica.

"Železnice Srbije su jedan od prevoznika u Beogradu, koji Grad Beograd plaća po kilometru. Oni po ugovoru imaju obavezu da ispoštuju prevoz i očekuju ih penali. Ipak, to ne znači da će građani biti zadovoljni tom merom. Odmah smo reagovali pojačanjem linije 706 i 73 sa po dva autobusa. Ponavljam, još uvek nemamo nikakav zvaničan dopis Železnica Srbije i ne znamo ko štrajkuje. Sve što možemo je da pojačamo autobuski prevoz, a prema nezvaničnim informacijama u pitanju je štrajk garažnih radnika koji nisu pustili vozove na vreme", rekao je Mitrović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak