Tramp: Americi potrebne čvrste granice

RTS 29.01.2017 21:38
Tramp: Americi potrebne čvrste granice


Reagujući na sudsku odluku donetu posle ukaza predsednika SAD o imigraciji, Donald Tramp je na "Tviteru" poručio da su Americi neophodne "čvrste granice" i "ektremne provere"."Našoj zemlji su neophodne čvrste granice i ektremne promene i to sada", naveo je Tramp, koji je reč "sada" napisao velikim slovima.

"Pogledajte šta se dešava u Evropi i celom svetu, strašan haos", dodao je Tramp, veran rutini da na svom ličnom nalogu na Tviteru počinje dan komentarišući događaje u svojoj zemlji i svetu.

Američki sudija je izdao privremenu obustavu deportacije nosilaca viza i izbeglica blokiranih na aerodromima u SAD posle naredbe američkog predsednika Donalda Trampa o imigraciji.

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU), podnele su u subotu tužbu protiv američkog predsednika zbog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Tramp je u petak do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak