Tadić i Radulović pred teškim odlukama

B92 29.01.2017 09:11
Tadić i Radulović pred teškim odlukama


DS ne odustaje od pregovora sa SDS i Dosta je bilo oko podrške Saši Jankoviću na predsedničkim izborima, pišu “Večernje novosti”.Kako navodi beogradski list, male su šanse da se takav dogovor postigne.

“Iako Tadić ima žestok otpor u SDS da stane iza Vuka Jeremića, on razmišlja da ipak donese takvu odluku, kako bi spasao poslanički klub. Naime, jedan od njegovih pet poslanika - Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije, sa kojim je SDS u koaliciji - otvoreno je podržao Jeremića i praktično se uključio u njegovu kampanju. S druge strane, Tadić bi u tom slučaju mogao da se suoči sa pobunom u sopstvenoj stranci, jer su Marko Đurišić, Nenad Konstantinović, Jovan Ratković i predsednik beogradskog SDS Aleksandar Ivanović protiv podrške Jeremiću”, pišu “Novosti”.

I Radulović je u dilemi Janković-Jeremić "pritisnut" brojkama, koje pokazuju da je više od 70 odsto članstva i simpatizera "Dosta je bilo" za bivšeg šefa diplomatije.

“Prema našim informacijama, nije isključeno da DJB, u slučaju da ne budu raspisani vanredni parlamentarni izbori u trku uđe sa svojim, trećim kandidatom demokratske opozicije - Miroslavom Milenović, bivšom članicom Saveta za borbu protiv korupcije”, zaključuju “Novosti”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak