Vuksanovićeva 'filmska' biografija od preletača do 'beskućnika' ima novi obrt

Blic, Nataša Latković 29.01.2017 08:35
Vuksanovićeva 'filmska' biografija od preletača do 'beskućnika' ima novi obrt


Za samo pet dana život bivšeg ministra Slobodana Vuksanovića dobio je filmski obrt - od 'beskućnika', preko najvećeg obožavaoca Aleksandra Vučića, do potencijalnog savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića. Da li je za ovu priču o povratku u srpsku politiku ispisan scenario u nekom kabinetu ili su se Vuksanoviću samo složile kockice i njegova politička karijera ponovo može da počne?Ipak, samo pet dana kasnije Vuksanović je zaista ozbiljan kandidat za jednu državnu funkciju i to funkciju savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića, u čijem kabinetu već sedi 11 pomoćnika, četiri savetnika, četiri državna sekretara i još jedan sekretar. Otkud sad takav preokret?

Šokantna priča da je nekadašnji opozicionar i bivši ministar prosvete Slobodan Vuksanović beskućnik, da se smrzava, spava po parkovima, nema posao ni porodicu, izazvala je veliku pažnju javnosti i medija. Ta priča, međutim, držala je vodu svega nekoliko sati, jer se ispostavilo da Vuksanović živi u strogom centru Beograda, kao i da predaje na jednom privatnom fakultetu.

Pa ipak, pažnju javnosti bivši ministar dobro je iskoristio i postao tema broj jedan u srpskim medijima i političkim kuloarima.

Gotovo da nije bilo TV ili novinske kuće, uključujući i našu, koja nije posetila Vuksanovića u njegovom profesorskom kabinetu, a lažna informacija da je beskućnik Vuksanovića nije naljutila. Naprotiv. Listu koji je objavio tu priču čak se i zahvalio.

Savetnik ministra, što da ne?!

- Moje lično iskustvo govori da kada god su dolazili izbori i kad god je trebalo da se i ja kandidujem kao i drugi za neku državnu funkciju - pojavljivali su se slični napisi. Međutim, interesantno je da se ovog puta pojavljuje jedan bizarni, lako dokazivi napis, a da ja pritom nisam kandidat ni za jednu državnu funkciju - istakao je Vuksanović u svojim prvim reagovanjima na vest da živi na ulici.

Ipak, samo pet dana kasnije Vuksanović je zaista ozbiljan kandidat za jednu državnu funkciju i to funkciju savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića, u čijem kabinetu već sedi 11 pomoćnika, četiri savetnika, četiri državna sekretara i još jedan sekretar. Otkud sad takav preokret?

- Znamo se odavno i poštujemo se. Voleo bih da se uključi u naš rad i doprinese koliko zna i može. Nama treba mnogo dobronamernih ljudi koji žele da pomognu. Mogu da ga imenujem za savetnika i to mogu da učinim bez da se o tome raspravlja na sednici Vlade - izjavio je Šarčević.

SNS - Vuksanovićeva šesta stranka

SNS je, inače, šesta stranka u koju se učlanio nekadašnji opozicionar. Na svojim političkim počecima bio je u Demokratskoj stranci, nakon toga učlanio se u pokret Otpor, da bi potom otišao u Pokret za demokratsku Srbiju. Bio je član i Narodne demokratske stranke, da bi političku karijeru završio u Demokratskoj stranci Srbije. Ili smo to samo tako mislili.

Vuksanović tvrdi da se u SNS učlanio pre pet godina, što će reći 2012. godine, a formalno je napustio DSS u aprilu 2013?! Objasnio je da je u SNS ušao na nagovor svojih studenata, kao i da mu je to bilo simpatično. O Aleksandru Vučiću, nekad velikom političkom protivniku, sada ima samo reči hvale.

- Vučić je najbolji premijer kojeg smo ikad imali. On je nešto dragoceno za bilo koju državu ako je takav čovek na njenom čelu - naveo je nekadašnji ministar.

"Potpisujem sve što radi Šarčević, bolji je od mene"

Šta danas Slobodan Vuksanović misli o celoj priči? Ima li njegovih zasluga što se našao u centru pažnje javnosti? Hoće li prihvatiti ponudu Mladena Šarčevića? I na kraju, da li je cela priča izrežirana?

Na sva ova pitanja nismo dobili odgovor, budući da Vuksanović nije želeo da duži naš razgovor. Ipak, stigao je da iznese niz komplimenata na račun možda i svog budućeg šefa Mladena Šarčevića.

- Potpisujem sve što ono govori i radi, iako se dugo nismo videli. On je naš najbolji ministar prosvete. Jedino njemu priznajem da je bolji od mene. Dobio sam niz priznanja za svoj rad, što u zemlji, što iz inostranstva. Ako ja kažem da je Šarčević bolji od mene, onda je stvarno bolji - kaže Vuksanović za "Blic".

On navodi da se njegov život nije promenio, a na ostala pitanje nije želeo da odgovara, uz objašnjenje:

- Sve ovo postaje degutantno. Ne treba mi marketing.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak