Aca Petrović: Zvezda najbolja u Evropi

Novosti 28.01.2017 20:53
Aca Petrović: Zvezda najbolja u Evropi


Zvezda pre tri godine nije promenila Radonjića kada je bio u problemima, ostao je i implementirao svoju filozofiju - selektirani su kvalitetni igrači, kaže Aleksandar PetrovićSERIJA od sedam uzastopnih pobeda Crvene zvezde u Evroligi nije ostavila ravnodušnim čak ni hrvatskog stručnjaka Aleksandra Petrovića. Iskusni strateg je ranije znao da traži "dlaku u jajetu" u svemu što srpski klubovi ili selekcije urade (poput komentara posle OI u Riju da bi Hrvatska pobedila 17 razlike da nije bilo treće četvrtine), a sada je i on kapitulirao i priznao crveno-belima da prave čuda.
 
- Stvar je jednostavna. Zvezda pre tri godine nije promenila Radonjića kada je bio u problemima, ostao je i implementirao svoju filozofiju - selektirani su kvalitetni igrači koji ovog trenutka igraju najkvalitetniju košarku u Evropi. Oni igraju neverovatnu odbranu, ali to je selekcija koja traje tri godine. I dovode se stranci koji mogu da se implementiraju u tu igru. Šta se dešava u drugim klubovima? Dovedu stranca koji je u stanju da šutne 25 lopti, ali ne može da igra odbranu, nema hemije - objasnio je Petrović prilikom gostovanja na televiziji N1.
 
O razlogu za održavanje kontinuiteta srpske klupske košarke, odnosno posrtanja hrvatske, Petrović kaže:
 
- Svedoci smo ere Crvene zvezde, pre je to bio Partizan. Jedan klub je uvek bio dominantan. Naša dva od tri najjača kluba su u finansijskim problemima i plaćaju danak.
 
Iskusni stručnjak je apostrofirao i detalj koji oslikava odnos prema ovom sportu u dve države.
 
- Kada je 2012. bio fajnal-for ABA lige u Beogradu, bili smo u hotelu koji je 15 minuta hoda do arene. Ja tih 15 minuta obilazim obavezno sat vremena jer svi žele da se slikaju. U Zagrebu je drugačije - zaključio je Petrović.


 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak