Propolis uklanja bubuljice i ekceme

Novosti 28.01.2017 20:42
Propolis uklanja bubuljice i ekceme


Zbog ovakvog sastava i ima antiupalno i antimikrobno dejstvo, stimuliše regeneraciju tkiva i povećava odbrambenu moć organizmaOD svih pčelinjih proizvoda propolis bi trebalo da ima posebno mesto u kućnoj apoteci jer pomaže u lečenju ekcema, bubuljica, lišajeva, posekotina. Dovoljno je da se u tankom sloju dva puta dnevno nanosi na obolelo mesto i rezultat neće izostati, tvrde poznavaoci.

Propolis u sebi najviše ima voska, smole i balzama, a nešto manje polena, tanina i eteričnih ulja. Zbog ovakvog sastava i ima antiupalno i antimikrobno dejstvo, stimuliše regeneraciju tkiva i povećava odbrambenu moć organizma.

U oblasti stomatologije preporučuje se za održavanje oralne higijene, jer predstavlja odličnu barijeru za pojavu karijesa. U kozmetici se dodaje različitim kremama, koje mogu da se nađu u biljnim apotekama. Propolis mogu da koriste svi, osim osoba alergičnih na pčelinje proizvode.

Propolis u obliku tableta i tinkture (alkoholni rastvor) može da se nađe u svim apotekama, kao i prodavnicama zdrave hrane.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak