SNS: Mesto predsednika Srbije nije nikom rezervna pozicija

Blic 28.01.2017 09:45
SNS: Mesto predsednika Srbije nije nikom rezervna pozicija


Član Predsedništva SNS Damir Zobenica izjavio je, reagujući na učešće Vuka Jeremića na Svetosavskoj večeri, koju je u Novom Sadu organizovala Akademija nacionalnog razvoja, da mesto predsednika Srbije nije i nikada neće biti rezervna pozicija nikome, pa ni Jeremiću.Prema njegovim rečima, građani Srbije dobro pamte da je Srbija brutalno opljačkana za vreme vlasti Jeremića, Borisa Tadića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića i ostalih i to pod plaštom lažne prosvećenosti, uglađenosti i uviđajnosti.

- Kako objasniti večitom gubitniku Vuku Jeremiću da nikoga ne zanimaju njegova predavanja? Kako objasniti Vuku Jeremiću da Srbiju ne zanima njegovo hvalisanje Harvardom, da imitiranje bračnog para Obama, kao i do sad neviđen broj plaćenih oglasa na svakom ćošku interneta, nikoga ne impresionira. Štaviše, takvo ponašanje samo ljuti građane Srbije - rekao je Zobenica.

On dalje kaže da posle nezapamćenog uništavanja sopstvene države pojedinci odlaze u inostranstvo, tamo žive na račun države pokušavajući da ostvare lične ambicije, a nakon neuspeha, vraćaju se u Srbiju i kao rezervnu opciju za karijeru, pronalaze funkciju predsednika Srbije.

Kako kaže, dok se Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem svakodnevno bori da pokrene sve ono što su Jeremić i drugovi uništili, istima bi bilo bolje da izađu sa nekim konkretnim rešenjem za bilo koji tekući problem.

"Neka predstave svoj program za oporavak RTB Bor, neka Jeremić predloži model koji će omogućiti još bržu izgradnju autoputeva, neka daju svoj predlog kako se postaviti u vezi sa sprovođenjem Briselskog sporazuma ili neka Jeremić predloži bilo šta korisno, što će Srbiji doneti dobro", rekao je Zobenica, a navodi se u saopštenju.

Kritikovanje Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića jeste poprilično neoriginalno, a slušanje predavanja u američkom stilu, koja niko ne razume, jeste potpuno besmisleno, zaključuje Zobenica.

Predsednik CIRSD-a i budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Novom Sadu da je očuvanje nacionalnog identiteta od ogromnog značaja u svakom istorijskom periodu.

Prema njegovim rečima, jedan od načina da se zaštite našši kapaciteti jeste da se digne glas i kaže hajde da se pozabavimo našim Novim Sadom, našom Vojvodinom i našom Srbijom a ne da lošom ekonomskom i drugom politikom olakšamo produbljivanje razlika na svim nivoima, prenosi Blic.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak