Dejvis kup tim Srbije, u pohod na novu „salataru“

RTS 28.01.2017 09:30
Dejvis kup tim Srbije, u pohod na novu „salataru“


Dejvis kup tim Srbije je počeo sa pripremama za duel protiv selekcije Rusije, koji će se odigrati u Nišu sledećeg vikenda. Ekipa RTS-a je posetila naše tenisere, koji, iako nisu kompletni, rade naporno. Novi selektor Nenad Zimonjić očekuje da tim na treningu bude kompletan u ponedeljak popodne, kada će im se priključiti Novak Đoković.Dva terena, jedan tim. Dve uloge, jedan čovek. Nekoliko dana pre početka priprema za meč Dejvis kupa, selektor-igrač Nenad Zimonjić polako slaže pobednički mozaik. Srpska zima se posle australijske vrućine lakše podnosi na napornim treninzima.

Selektor je rekao da misli da je najvažnije da se ekipa prvo prilagodi ovdašnjoj klimi, posle velikih vrućina u Australiji. Okupljanje reprezentacije je u nedelju uveče u Nišu, kada će biti kompletni. Novaka Đokovića očekuje već na popodnevnom treningu u ponedeljak. Očekivanja naših reprezentativaca, koji se raduju novom okupljanju, nisu se promenila.

"Čast nam je što je Ziki prihvatio da bude selektor, mislim da možemo mnogo da mu pomognemo, a i on nama. Naravno i Boći bi se zahvalio. On je bio sjajan selektor i veliki drugar. Sa njim smo osvojili 'salataru', nadam se da ćemo to ponoviti opet", rekao je Troicki.

Pre 5 godina, naši najbolji teniseri su u Nišu savladali Švedsku. Hala u kojoj su se najčešće radovali rukometaši i košarkaši, donela je sreću i teniserima.

"Nažalost, nisam bio u Nišu. Čuo sam da je hala super i da su nas lepo dočekali, nadam se da će ponovo doći da nas podrže", rekao je Filip Krajinović.

Uspeh u tom specifičnom takmičenju zavisi od mnogo toga. Ono najvažnije, vrhunske igrače i odlične stručnjake – imamo.

Pored Nenada Zimonjića, u stručnom štabu naše reprezentacije radiće Dušan Vemić i Jovan Savić. Dušan je sa Nenadom činio najuspešniji dubl našeg Dejvis kup tima, dok je Jovan izgradio sjajnu trenersku karijeru, radeći sa Borisom Bekerom i sestrama Vilijams.

Prvi zajednički test će biti za 7 dana, kada u Niš stiže reprezentacija Rusije. To je reprezentacija koja je jako mlada, slabo poznata široj javnosti. Trojica njihovih igrača su pobedila Viktora, što dovoljno govori o tome kakvi su protivnici.

Sve karte za prvi i treći dan srpsko-ruskog duela su rasprodate. Još je malo ulaznica ostalo za susret dublova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak