Tramp smiruje euforiju: Možda možemo sa Putinom, možda ne

B92 27.01.2017 22:18
Tramp smiruje euforiju: Možda možemo sa Putinom, možda ne


Optimistične pretpostavke da će pobedom Donalda Trampa doći do ekspresnog “mirenja“ sa Moskvom raspršene su tokom njegovog sastanka sa Terezom Mej.Britanska premijerka je rekla novinarima u Beloj kući da Moskva i dalje mora da bude kažnjena za svoje akcije u Ukrajini.

Na drugoj strani, Tramp je istakao da je isuviše rano sada govoriti o ukidanju sankcija, a sve u svetlu nedavnih izjava da će o tome ozbiljnije razmišljati kada bude čuo namere Vladimira Putina.

“Ako možemo da imamo odlične odnose sa Rusijom i Kinom, sa svim državama, ja sam za to. Ne znam tog gospodina (Vladimir Putin prim. aut.), nadam se samo da ćemo imati fantastičan odnos. To je moguće, a moguće je i da ne bude tako“, rekao je Tramp.

Britanska premijerka je istakla da će sankcije Rusiji ostati na snazi sve dok ne budu poštovane sve odredbe dogovora koji je potpisan u Minsku, kao i da se o tome i dalje raspravlja unutar Evropske unije, čiji je Velika Britanija i dalje, formalno, član.

Situacija u odnosima Moskve i Vašingtona bi trebalo da bude bar malo jasnija u subotu, kada će se na telefonskoj vezi naći Putin i Tramp, pre nego što američki predsednik istim putem bude stupio u kontakt sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak