Tramp na neodređeno zabranjuje priliv izbeglica iz Sirije

Politika 27.01.2017 17:10
Tramp na neodređeno zabranjuje priliv izbeglica iz Sirije


Očekuje se da će američki predsednik Donald Tramp danas potpisati izvršnu uredbu kojom će privremeno biti obustavljen priliv izbeglica u SAD i ulasci iz nekih zemalja sa muslimanskom većinom, a mogao bi i da na neodređeno vreme zabrani priliv svih izbeglica iz Sirije, prenosi AP.Portparol Bele kuće Šon Spajser najavio je danas da će Tramp tokom posete Pentagonu potpisati uredbu o privremenoj obustavi priliva izbeglica, a američka agencija navodi da u nacrtu uredbe, u koji je imala uvid, stoji da bi Tramp mogao da zabrani na neodređeno vreme ulazak svih izbeglica iz Sirije.

Spajser je rekao da će Tramp potpisati i naloge o vojnoj spremnosti i o Savetu za nacionalnu bezbednosti, mada nije izneo detalje o tom nalozima, prenosi Tanjug.

Pentagon će se u Pentagonu sastati sa šefovima Združenog štaba američkih oružanih snaga i prisustvovati svečanoj zakletvi ministra odbrane Džejmsa Matisa, navodi AP.

Tramp: Meksiko iskorišćavao SAD, to treba prekinuti odmah

Predsednik SAD-a Donald Tramp, kako izveštava agencija AP, nastavlja sa napadima na Meksiko u vezi sa trgovinom i bezbednošću granice.

„Meksiko je dovoljno dugo iskorišćavao SAD... Ogromni trgovinski deficiti i mala pomoć na vrlo slaboj granici moraju se promeniti, odmah”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu danas, navodi AP.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto otkazao je juče predstojeću posetu Vašingtonu, nakon što je Tramp potpisao nalog za otpočinjanje izgradnje zida na američko-meksičkoj granici, kao što je obećao, podseća američka agencija.   Predsednik SAD-a je, dodaje se, takođe naložio da smanjenje federalnih sredstava za takozvane „gradove-svetilišta” koji štite imigrante, kao i povećanje broja pripadnika granične policije i imigracionih službenika. „Gradovi svetilišta” ne hapse i ne pritvaraju imigrante koji u SAD-u žive ilegalno, prenosi Tanjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak