Nađi masku za svoje lice

Alo 27.01.2017 16:09
Nađi masku za svoje lice


Maske za lice su najlakši i najjeftiniji put do savršene kože! Ne samo što će oraspoložiti vaše lice nego će vas i potpuno razmaziti.Svakojake tipove maski možete naći u drogerijama, ali i u svom frižideru ili špajzu i pripremiti ih kod kuće, što je mnogo zdravije, prirodnije i preporučljivije.

Da bi kupovne ili domaće maske imale efekta, morate ih i pravilno stavljati, zbog čega je neophodno prvo pripremiti kožu, skupiti potrebne sastojke i tek onda pažljivo naneti masku. Samo malo više truda i vremena vas deli od zdrave i blistave kože.

1 Proceni svoje lice

U prodavnicama kozmetike postoji pregršt maski, ali ih postoji još i vi ih možete napraviti u kuhinji. Prvo se pogledajte u ogledalo i definišite šta tačno želite da ostvarite maskom - hidriranje, zatezanje, uklanjanje masnoća, bubuljica ili mitesera. Kada utvrdite koja vrsta maske vam treba, onda je kupite ili napravite.

2 Pripremi magiju

Ako ipak više verujete proizvođačima i niste baš za petljanje po kuhinji sa činijicama, onda na kupovnoj masci pažljivo pročitajte uputstvo i pratite ga. Na primer, neke maske na bazi gline zahtevaju da dodate malo vode ili jabukovog sirćeta. S druge strane, kod domaćih maski pratite recept, koji često zna da bude sačinjen od jaja, avokada, mleka, ovsenih pahuljica... U oba slučaja obavezno nabavite četku, koja je najbolje sredstvo za nanošenje maski. Treba vam meka četka od prirodne dlake, slična onoj za slikanje ili farbanje kose. Uložite u ovu vrstu četke, koja će vam zaista služiti, i redovno je čistite posle upotrebe.

3 Pomoćnik zvani krastavac

I dok maska radi svoje, odlično bi bilo da isečete dva tanka koluta krastavca i stavite preko očiju. Ovo povrće će opustiti predeo oko očiju i osloboditi vas od podočnjaka i nadutosti kapaka. Ukoliko baš nemate krastavac, dobra zamena je i krompir. Svaki od sastojaka za kućne varijante maski treba da držite u frižideru, to isto važi i za kupovne, jer nanošenje hladne smese osvežava lice i dobro je za kožu.

4 Operi, pilinguj i napari

Pre mazanja maske dobro očistite lice, toplom vodom i omiljenim sredstvom za uklanjanje nečistoća. Skinite svu šminku, prljavštinu i ulja, ne stavljajte kreme nikako. Takođe, ne bi bilo loše da obavite piling lica, sa malo kafe i šećera. Maska će imati još bolji efekat ako dobro otvorite pore pre njenog nanošenja, a to možete uraditi ako se istuširate ili ako natopite peškirić u vruću vodu i držite ga preko lica dok se ne ohladi, samo pazite da ne preterate i da ne opečete lice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak