Brodovi čekaju da led otopi

RTV 27.01.2017 15:34
Brodovi čekaju da led otopi


U kanalu Luke Dunav Pančevo nalazi se dvadesetak brodova pod različitim zastavama koji su ovde od kako je proglašena zabrana plovidbe Dunavom. Najviše ih je iz Bugarske, Ukrajine i Mađarske.Led koji se stvara u kanalu zaposleni u Luci Dunav razbijaju svakodnevno da bi se obezbedilo snabdevanje posada.

"Postoje posebna pravila, određuju se komandanti zimovnika koji vode računa o plovilima i posadama, Redovno ih obilazimo i snabdevamo vodom, strujom, hranom i ostalim što treba", kaže kapetan Ivan Milovanović.

Uvedena su 24 oročasovna dežurstva a iako kanal Luke Dunav nije proglašen za zimovnik sve je bilo spremno za ovakvu situaciju.

"U saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i Lučkom kapetanijom Beograd smestili smo i objekte koji su bili na sidrištu Luke na samom Dunavu.To je uradila naša posada zajednički sa posadama drugih gurača ne bi li što brže povukli objekte sa Dunava i samim tim sprečili da dođe do bilo kakvih problema koji su mogli nastati used kretanja santi", navosi Sanja Đurišić, komercijalni direktor Luke Dunav.

Slična situacija kao ova bila je 2012 te godine kada je u zimovniku Luke Dunav oko tri nedelje boravilo više od 100 plovila.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak