Mitrovo brdo kao skijalište

Novosti 27.01.2017 13:55
Mitrovo brdo kao skijalište


U delu prestonice između naselja Braće Jerković i Velikog Mokrog Luga ulice nisu čišćene od snega. Meštanima nadležni rekli: "Niste ucrtani, ne dolazimo u taj kraj, platite nekog privatno!"Naselje Mitrovo brdo, koje se nalazi između Braće Jerković i Velikog Mokrog Luga, potpuno je prekriveno snegom i ledom. Ulice i trotoari nisu čišćeni od početka zime jer se ovaj deo grada ne nalazi u nadležnosti "Beograd puta", zaduženog za uklanjanje padavina sa saobraćajnica i delova trotoara.

Mitrovo brdo je urbano gradsko naselje čije su ulice uglavnom uske i strme. Prekrivene su snegom i ledom, nebezbedne su za žitelje ovog kraja.

- Idem korak po korak i samo se nadam da neću pasti i slomiti nešto - kaže penzionerka Radica Petković (67). - Ovde smo zaboravljeni, kao da ne postojimo. Zvala sam službu, oni mi kažu: "Niste ucrtani, ne dolazimo u taj kraj, platite nekog privatno!" I to smo pokušali, ali nema ništa ni od toga.

Prema rečima nadležnih u JKP "Beograd put" održavanje javnih površina u zimskom periodu obavlja se po utvrđenom planu i programu. Za sve izmene građani bi trebalo da se obrate Direkciji za puteve ili svojoj opštini pre početka sezone, odnosno do 15. novembra.

- U delu od Braće Jerković do Ulice vojvode Vlahovića rok za čišćenje je 48 sati po prestanku padavina. Ostatak nije u programu.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak