Hari Varešanović: Beogradu dugujem mnogo

Novosti 27.01.2017 13:52
Hari Varešanović: Beogradu dugujem mnogo


Pop pevač Hari Varešanović pred nastupe u Novom Sadu i srpskoj prestoniciVEĆ 30 godina sarajevska pop zvezda Hari Varešanović peva o ženama koje čine njegovu većinsku publiku, a prvi put će im ulepšati važne datume - Dan zaljubljenih, 14. februara, u Novom Sadu i Dan žena, 8. marta, u Beogradu. Na jučerašnjoj konfereciji za novinare u "Art kafeu" u Sava centru, Dejan Maksimović je u ime organizatora, "Mjuzik star prodakšna",otkrio da su razmišljali da beogradski koncert bude održan u "Areni", alisu se odlučili za "topliju" varijantu.

- I "Spens" će biti pretvoren u lep i topli teatar sa mestima za sedenje- rekao je Maksimović, podsetivši da su u prodaji karte po cenama od1.200 do 1.700 za novosadski koncert i od 1.500 do 2.500 dinara za Sava centar.

Aleksandar Simić iz Sektora za kulturu Sava centra, Harija je predstavio kao jednog od muzičara koji je obeležio domaću scenu, ali i njihovog čestog gosta:

- Susrete ne možemo više ni prebrojati. U godini kada Sava centar slavi 40 godina rada, Hari sa 30 godina karijere je opet tu - rekao je Simić.

Varešanović je uzvratio na toplu dobrodošlicu rekavši da mu je drago što su tako dugo i često zajedno.

- Beograd se menja u ovih 30 godina, a možda i ja, šta znam, svakog jutra se pogledam u ogledalu, pa ne primećujem - kazao je Hari. - Drago mi je da opet pevam najdražoj publici. Mnogo toga me veže za Beograd, jer sam kao jedan od sarajevskih dijamanata, ali neobrađen, došao u beogradsku radionicu, kroz koju ko tada nije prošao, nije postao zvezda. Ja sam prošao taj proces proizvodnje. Beograd je mene oblikovao.

Za uspeh je Hari zahvalan i svojim pesmama i izvanrednom glasu, apriznaje da je najveći uspeh to što i ne zna šta je sve napravio:

- Imam dosta iskustva, beležio sam i stative i super golove. Beograd je posebna utakmica za mene. Nekada smo i po 10 koncerata zaredom imali u Sava centru, ono kad su nas naglo razdvojili, pa kad smo se sastavili teško nas je bilo rastaviti.

Na kraju je Hari u sportskom duhu obećao da će i ovoga puta ostavitisrce na terenu i podsetio da njegovi koncerti često traju i duže nego što je planirano.


INSPIRACIJA

U DUGOJ i uspešnoj muzičkoj karijeri Hari Varešanović uglavnom je nežni mnotama i ljubavnim stihovima osvajao srca publike. Tvrdi da svaki muzičar piše o ženama, pa je tako i njegov proglogodišnji album "Ćilim", manje-više, njima posvećen: - Kada smo se kao bend uselili u Molerovu ulicu na Vračaru, tu smo se izaljubljivali. Beograđanke su krive što mnoge pesme postoje - otkriva Varešanović.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak