lić: Smeniti Lončara i Mihajlovićevu

B92 27.01.2017 09:21
lić: Smeniti Lončara i Mihajlovićevu


Lider NS Velimir Ilić zatražio je smenu ministara Zlatibora Lončara i Zorane MihajlovićIlić je na konferenciji za novinare pokazao fotografiju na kojoj je ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa, kako Ilić tvrdi, "članovima zemunskog klana pored bazena u Šilerovoj ulici".

Kako prenosi N1, na fotografiji se nalaze i bivši fudbaleri Danko Lazović i Dragoljub Jeremić, kao i lekar Miroslav Risović, koji je spominjan na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića i koga je u svom svedočenju zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi povezivao sa "zemunskim klanom".

Osvrćući se na fotografiju koju je pokazao na prošloj konferenciji za novinare - na kojoj je Lončar s Dušanom Spasojevićem, Ilić je rekao da nije tačna izjava premijera Aleksandra Vučića da je Lončar operisao oca Dušana Spasojevića, pa da su potom njih dvojica nakon toga otišli u kafić gde su fotografisani jer je u to vreme Lončar bio na specijalizaciji.

On je istovremeno zatražio smenu Lončara i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog, kako tvrdi, brojnih "nameštenih tendera".

Takođe, izjavio je da je potpredsednik NS Dragan Jovanović isključen zbog ponašanja koje je suprotno odlukama Predsedništva i Izvršnog odbora.

Ilić tvrdi da je Jovanović "bio na zadatku da NS nestane sa političke scene i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku".

Ilić je naveo da su neki poslanici NS "ucenjeni" i da zato napuštaju poslanički klub, ali je dodao da će ta stranka napraviti još veći i bolji poslanički klub o čemu će uskoro obavestiti javnost."Neka idu svi koji hoće. Jedan ode, deset dodje, to je politika", rekao je Ilić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak