Đaci u uniformama najverovatnije, pitanje od kada

B92 27.01.2017 08:39
Đaci u uniformama najverovatnije, pitanje od kada


U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović."Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada", rekla je Milovanović.

Ona je na RTS-u rekla da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

"Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dualnom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju", rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene.

"A, sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete", rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja odnosno da će biti ojačana ta komponenta.

"Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama", dodala je Milovanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak